KAS ÕNNETUS? Politsei seisukoht Verevi rannas toimunu suhtes: oleme lapse uppumise asjaolusid kontrollinud... (2)

Triin Roos
, Elu24 reporter-toimetaja
Copy
Verevi rand Elvas.
Verevi rand Elvas. Foto: Triin Roos, Elu24

Pühapäeva õhtul kadus Elvas Verevi rannas seitsmeaastane poiss, kes kahjuks leiti vee alt. Laps suri samal õhtul haiglas. Sotsiaalmeedias spekuleeriti traagilise sündmuse põhjuste üle. «Käsitleme seda hetkel endiselt õnnetusjuhtumina,» ütleb politsei esindaja.

Kuna Elva Verevi rannas pole kaameraid, pole võimalik teada saada, mis täpsemalt sel saatuslikul hetkel 16. juuli õhtul juhtus. Ühismeedias väljendati seisukohta, mille kohaselt olevat osa rannas viibinud lapsi näinud, kuidas suurem poiss uppunud lapsele selga hüppas. «Kindel, et see lapsuke uppus ise? Sest nähti, et suurem poiss hüppas hukkunud lapsele selga ja nii see lapseke enam pinnale ei tulnudki. On see õige või vale, aga teatud lapsed nii räägivad, kes seal ligidal olid,» kirjutati ühismeedias.

Verevi rand Elvas, lastebasseini ala.
Verevi rand Elvas, lastebasseini ala. Foto: Triin Roos, Elu24

Verevi rannas rannavalvet korraldav AS G4S Eesti seda väidet ei kinnitanud. «Meil sellised andmed puuduvad,» ütles G4Si kommunikatsioonijuht Maxim Tuul. Ka politsei ei leidnud väidetavale selga hüppamisele kinnitust.

Tegemist oli õnnetusega

Lõuna prefektuuri Tartumaa piirkonnagrupi juht Anti Peiponen ütleb, et politsei käsitleb toimunut õnnetusena. «Oleme lapse uppumise asjaolusid kontrollinud ning käsitleme seda hetkel endiselt õnnetusjuhtumina,» avaldab Peiponen.

«Võtsime ühendust ka kommentaari autoriga. Info oli temani jõudnud nii, et enne oli seda mitu last üksteisele edasi rääkinud. Suhtlesime ka nende lastega ja tegime kindlaks, et kirjeldatud hüppamist nad tegelikult pealt ei näinud,» ütleb Peiponen, lisades, et lapse surma täpne põhjus selgub lahangu järel.

Pühapäeval leidis Elvas Verevi rannas aset traagiline sündmus: uppus seitsmeaastane poiss. Kella 17.20 paiku pöördus rannavalvurite poole murelik ema, kelle poeg oli kadunud. Rannavalve alustas otsekohe lapse otsimist, poiss leiti vee alt umbes veerand tundi pärast eeldatavat kadumisaega. Poisi leidis esmalt vee alt kümneaastane tüdruk, kes ehmus ja jooksis paanikas veest välja, andes nähtust teada oma tädile, kellega koos ta rannas viibis. Rannavalvur tõi poisi kohe veest välja. Alustati elustamisega ja meedikud viisid lapse reanimobiiliga Tartusse haiglasse, kus ta õhtul hoolimata arstide pingutustest suri.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles