NUTUD ON NUTETUD Anett Kontaveit karjääri lõpetamisest: selg teeb mulle siiani iga päev valu (1)

Aleksandra Jürman
, Elu24 Reporter
Copy
Anett Kontaveit.
Anett Kontaveit. Foto: Teele Toova

«Läheb natuke aega, et see kõik muutuks normaalsuseks,» ütleb Wimbledoni tenniseturniiriga profikarjääri lõpetanud Anett Kontaveit «Ringvaates», rääkides tulevikuplaanidest ja oma vigastatud selja seisundist.

Nädal aega tagasi lõppes Eesti tennise esireketi Anett Kontaveidi karjäär. Naine jagas 18. juulil «Ringvaates», et nädala jooksul on ta teinud trenni ja tegelenud õppimisega.

Kontaveit tõdeb, et saab nüüd teha asju, mida varem nii kergelt teha ei saanud. Näiteks reedel läheb ta New Yorki räppar Drake'i kontserdile. «See on mingi asi, mida ma ei ole saanud planeerida, et lihtsalt reisida, mitte tennise jaoks, vaid niisama.»

Ta on valmis edasi liikuma. «Nutud on nutetud ja eks see oli raske ja emotsionaalne otsus. Oli sellist pikka perioodi mõtlemist, kaalumist ja erinevate variantide proovimist läbi harjutuste ja puhkamiste, et kuidagi seda selga paremaks saada, aga miski ei aidanud ja ma tundsin, et ma enam ei saa endast väljakul sada protsenti anda iga kord, kui ma sinna astun.»

«Lõpuks see otsus teha tuli ja eks muidugi on palju emotsioone läbi elatud nende kuude jooksul, aga nüüd on selline rahulikum aeg.»

Selg teeb siiani valu

Degenratiivse diskihaiguse tõttu karjääri lõpetanud Kontaveit tunnistab, et selg teeb valu iga päev. «Ta teeb mulle siiamaani valu. Kui ma seisan püsti liiga kaua, kui teen mingeid muid töid, kui koormus oli suur, kui mängud olid füüsilised,» tunnistab Kontaveit, kelle selg ei pidanud rohkem kui tund aega mängimist enam vastu.

Kuid Kontaveit ei lase pead norgu. «Päris palju on seda, mille üle uhke olla, ja ma üldiselt arvan, et ma olen selline inimene, kes teeb kõiki asju täiega ja sada protsenti,» sõnab tennisist, kes saab uhkust tunda mitmete turniirivõitude ja saavutuste üle.

«Kogu see kogemus on mingi asi, mida hoida südames. Ma andsin endast kõik, nii palju, kui ma suutsin,» räägib Kontaveit. Tema sõnul sai selga kõvasti rapsitud, enne kui see lõpuks järele andis.

Kontaveit ei ole inimene, kes kahetseb asju, tema tunneb uhkust saavutuste üle. «Läks nii nagu läks ja parem on keskenduda positiivsetele asjadele, mida ma saavutasin, kui sellele mõelda, mis nüüd tegemata jäi. Nii võib endale igasuguseid asju välja mõelda, mida kõike ei saavutanud.»

Mida toob tulevik?

Praegu jätkab Kontaveit õpingutega Indiana ülikoolis psühholoogia alal. «See kindlasti võtab veel paar aastat aega ja eks ma selle aja jooksul saan plaane välja mõelda, mis edasi.»

Treeneriks saamise plaani Kontaveidil ei ole. «Aga kindlasti ma tahaks kuidagi tennisega seotuks jääda.»

Tennisereketit ei ole ta nädala jooksul kätte võtnud, kuid lubab, et jätkab treeningutega. «Eks ma praegu üritan enda füüsilist vormi hoida korras, et uuesti trenni tegemine ei oleks šokk kehale,» ütleb Kontaveit, kelle lahkumismatš toimub 11. novembril Tallinnas Tondiraba jäähallis, kus tema vastane on maailma kuues reket Ons Jabeur.

«Tennis on minu jaoks üks kõige ilusam spordiala ja tennist on väga põnev vaadata. Ma loodan, et teised inimesed arvavad samamoodi,» sõnab Kontaveit, keda saab tulevikus loodetavasti näha suurturniiridel tribüünidel rahva seas mängudele kaasa elamas.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles