ESIMEST KORDA EESTIS Korea popstaar annab Tallinnas erilise kontserdi

Elu24
Copy
Kaader Korea popartisti B.I muusikavideost «Keep Me Up».
Kaader Korea popartisti B.I muusikavideost «Keep Me Up». Foto: Kuvatõmmis muusikavideost

Rahvusvaheliselt tunnustust saanud Lõuna-Korea popstaar B.I tuleb Eestisse! Esimest korda Euroopa tuurile põrutav muusik esineb Tallinnas 3. oktoobril.

Lõuna-Korea muusik, laulja-laulukirjutaja ja produtsent B.I rõõmustab Eesti fänne erilise kontserdiga, mis toimub 3. oktoobril 2023 Tallinnas Noblessneri Valukojas ja millest tõotab tulla lummav muusikaline kogemus.

Alates oma esimese sooloalbumi ilmumisest 2021. aastal on B.I, kodanikunimega Kim Han-bin, löönud maailma muusikatööstuses laineid. Tema debüütalbum «Waterfall» saavutas tohutu populaarsuse ning singli «Illa Illa» muusikavideost sai esimene K-popi meesartisti video, mis ületas 24 tunni jooksul YouTube'is 10 miljonit vaatamist. Time Magazine tunnistas albumi üheks aasta parimaks K-popi albumiks.

See aga poleks ehk olnud üldse võimalik, kui fännid poleks B.I seljataga tugevalt seisnud. Nimelt sattus ta 2019. aastal Lõuna-Korea võimudega pahuksisse marihuaana ja LSD teemadel ja tõmbus avalikkuse eest tagasi, kaaludes isegi muusika tegemisest loobumist. «Aga isegi kui ma olin oma kõige pimedamas kohas ja tahtsin muusikast loobuda, saatsid fännid mulle varustust ja vahendeid, et ma jätkaksin,» on artist MTV-le rääkinud. «Kui me taasühinesime, jagasime koos nii palju emotsioone – kurbusest rõõmuni. Armastus, mida saan välja anda, kasvab tänu sellele armastusele, mida on mulle pakutud.»

B.I on pühendunud piiride nihutamisele Korea muusikas ning see on silmaga nähtav nii tema koostöödes kui esinemistes. Temast sai esimene Aasia ja K-popi artist, kes esines grammy.com-i sarjas «Global Spin», tugevdades sellega veelgi oma mõju ülemaailmsel muusikamaastikul. B.I on pannud oma produtsenditalendi töösse ja aidanud K-popi bändil iKON luua sensatsioonilisi hittplaate, sealhulgas «My Type», «Love Scenario» ja «Goodbye Road», mis on Spotifys kogunud kokku üle 400 miljoni kuulamise.

Lisaks on andekas noor teinud koostöid selliste auhinnatud produtsentidega nagu Stereotypes ja Cory Enemy ning töötanud koos tõusvate staaride Destiny Rogersi ja Tyla Yawehiga ülemaailmse koostöösingli «Got It Like That» kallal. B.I ühendas jõud Bipolar Sunshine'i ja Indoneesia artisti Afganiga, et looga «Lost at Sea» tuua kokku ida ja lääs.

B.I ülemaailmset albumit «Loved or Loved Part 1», kus lõid kaasa Grammyga auhinnatud produtsendid Stereotypes ja Nic Lee, saatis tohutu edu. Lugu «BTBT», kus osalevad Soulja Boy ja Devita, sai üle 100 miljoni kuulamise ja jõudis Spotify 50 piirkondliku edetabeli esikohale. Times Magazine, NME ja Teen Vogue tunnistasid selle üheks 2022. aasta parimaks K-popi lauluks.

«Noorena oleme me palju kirglikumad ja me ei karda midagi,» ütleb B.I, viidates oma noorusarmastusest jutustavale albumile. «Sa ei pea millegi pärast muretsema. Aga kui sa saad vanemaks, pead sa paljudest asjadest hoolima, eks ole? Ja sa muutud ettevaatlikumaks – eriti selle suhtes, mis puudutab armastust.» 

B.I väga oodatud teine stuudioalbum «To Die For» ilmus 1. juunil. See näitab tema emotsioonide ja kogemuste laia skaalat, rääkides unistustest, armastusest ja noorusest. Album sisaldab koostööd paljude eri žanrite artistidega, sealhulgas Jessi, Crying Nut, BIG Naughty, Kid Milli ja Lil Cherry. «To Die For» jutustab mõjuvas narratiivis loo nooruse olemusest ja selle tähelepanuväärsematest hetkedest.

Eelseisev Euroopa kontserttuur on fännidele suurepärane võimalus olla B.I omapärase talendi tunnistaja ja näha tema pühendumust luua kultuuripiire ületavat muusikat.

B.I esineb Tallinnas Noblessneri Valukojas 3. oktoobril 2023. Piletid on Live Nation Estonia kontsertklubi liikmetele juba saadaval. Piletid tulevad avalikkusele müüki 21. juulil kell 10 Piletilevi kodulehel ja müügipunktides.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles