VIDEO «Pead pestakse kodus, mitte linna purskkaevus!» Pärnakaid üllatas kesklinnas vahutanud purskkaev

Ketlin Kruse
, reporter
Copy
Pärnu Iseseisvuse väljak.
Pärnu Iseseisvuse väljak. Foto: Mailiis Ollino/Pärnu PM

Pärnu linnavalitsus möönis, et kui vahutava aine purskkaevu panija tabatakse, nõutakse tekitatud kahju sisse.

«Tänahommikune üllatus,» nendib Facebooki vahutavast purskkaevust video postitanud Pärnu elanik. Nimelt olevat huligaanid valanud Pärnu kesklinnas Iseseisvuse väljakul asuvasse purskkaevu keemilist ainet, mis tekitas vahtu. «Keegi arvas, et on väike pesumasin!?» kurjustati video kommentaariumis.

Kui üks nentis, et avanenud vaatepilt oli äge, siis teine pahandas: «Mis siin ägedat on! Pead pestakse kodus, mitte linna purskkaevus! Kellele nali, kellele töö rumaluse likvideerimiseks!»

Nii mõnedki leidsid, et mis on suvi ilma vahupeota. «Keegi tegi nalja veits noh... ega siis iga päev näe sellist vahupidu!»

Pärnu linnavalitsuse meedianõunik Teet Roosaar sõnas, et AS Pärnu Vesi laseb purskkaevu veest tühjaks. «AS Pärnu Vesi puhastab vajadusel düüsid ja laseb vee uuesti sisse. Kui vahutava aine purskkaevu panija tabatakse, nõutakse talt tekitatud kahju sisse,» lisas ta.

Säärased intsidendid on varemgi ette tulnud. 2012. aastal valasid kaks Tartu noormeest «Suudlevate tudengite» purskkaevu nõudepesuvahendit. Aasta hiljem vandaalitseti ka Haapsalu vanalinna purskkaevu kallal. Toona sõnas Haapsalu linnakeskkonna juhataja Krista Vilta, et vingerpuss läheb linnale maksma veidi alla 100 euro. 

Pesuvahendi purskkaevu valamist käsitletakse kui väheväärtusliku vara vastast süütegu, mida võib karistada kuni 1200-eurose trahvi või arestiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles