Itaalia kohus: koolitüdruku käperdamine ei ole ahistamine, kui see kestab alla 10 sekundi (3)

Getter Trumsi
, tegevtoimetaja
Copy
Keskkool. Pilt on illustratiivne.
Keskkool. Pilt on illustratiivne. Foto: Shutterstock

66-aastane keskkooli majahoidja tunnistas üles, et käperdas 17-aastast õpilast kooli territooriumil. Üks Itaalia kohtunik otsustas, et soovimatu katsumine ei olnud kuritegu, sest see kestis alla kümne sekundi.

2022. aasta aprillis hiilis ühe Rooma keskkooli majahoidja, 66-aastane Antonio Avola koos klassikaaslasega tundi läinud 17-aastase koolitüdruku selja taha. Ta tõmbas tüdruku püksid veidi alla, pani käe talle püksi ja katsus teismelise tuharaid.

«Kallike, sa ikka tead, et ma tegin nalja,» ütles Avola šokis koolitüdrukule.

Prokurörid nõudsid, et majahoidja mõistetaks süüdi seksuaalses kuriteos ja talle määrataks kuni nelja-aastane vangistus. Avola tunnistas üles, et silitas neidu, kuid tegi seda enda sõnul naljaga. Sel nädalal heitis aga kohtunik süüdistused kõrvale ja mõistis Avola süütuks, vahendab New York Post.

Kohtunik väitis, et konkreetne käperdamise juhtum ei ole kuritegu, kuna see ei kestnud enam kui kümme sekundit.

Vastuolulise kohtuotsuse valguses on paljud itaallased, sealhulgas tuntud sisuloojad ja näitlejad, hakanud sotsiaalmeedias näitama, kui närvesöövalt pikk aeg kümme sekundit tegelikult on. Nii naised kui mehed filmivad, kuidas nad enda rinda kümme sekundit n-ö käperdavad.

@monnienight Dopo 10 secondi posso iniziare a lamentarmi almeno? #10secondi #palpatabreve #bidello #molestia #attualità ♬ оригинальный звук - ayazkyz

Mõned filmivad end kõigest üheksa sekundit ja ütlevad mõnitavalt, et peavad lõpetama enne, kui see ahistamiseks muutub. 

Paljud need postitused on leitavad märksõnaga «10secondi» või «palpata breve» ehk «põgus käperdamine». 

Juhtunu ajal 17-aastane olnud tütarlaps on kohtuniku otsuse tõttu samuti šokeeritud. «Kohtunik otsustas, et ta tegi nalja? Minu jaoks ei olnud see nali,» ütles ta kohalikule meediaväljaandele.

«Majahoidja tuli mu selja taha mitte midagi öeldes. Pani käed mu pükste alla, mu aluspesu sisse. Ta käperdas mu tagumikku. Siis tõstis ta mind jalgevahelt hoides üles, mulle haiget tehes. Minu silmis ei ole see nali.»

@almost.co A 17-year-old girl’s sexual harassment lawsuit was dismissed by a judge because the school janitor only touched her for 10 seconds, sparking outage in Italy. #10secondi #palpatabreve #italy #italian #girls #girl #endviolenceagainstwomen #women #consent #school #justice #feminism #student #fyp #edutok #learnontiktok #tiktoknews ♬ original sound - Almost
Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles