VIDEO AI genereeris Kaja Kallasest ja teistest NATO liidritest isemoodi video

Elu24
Copy
Kaja Kallas.
Kaja Kallas. Foto: Konstantin Sednev

Tähistamaks Vilniuses toimunud NATO tippkohtumist avaldas veebipõhine vabatahtlike organisatsioon NAFO tehisintellekti loodud video, kus on näha kõigi NATO riikide juhte. NAFO peab sotsiaalmeedias sõda Venemaa ja selle sissetungi vastu Ukrainasse. Vaata videot!

NATO riikide praegused peaministrid ja presidendid on videos esitatud järjekorras, milles nende riigid alliansiga liitusid. Ainus, kes ei ole riigipea, on NATO peasekretär Jens Stoltenberg.

Prantsusmaa presidenti Emmanuel Macroni on kujutatud Napoleonina. Ühendkuningriigi peaminister Rishi Sunak on tankis. Siis on NAFO vaieldamatult lemmik NATO liider, Eesti peaminister Kaja Kallas. Ja lõpuks Ukraina president Volodõmõr Zelenskõi, kuigi Ukraina ei ole NATOs.

Mis on NAFO?

NAFO on ingliskeelsel lühendil NATO põhinev sõnamäng. NAFO (inglise keeles North Atlantic Fellas Organization) ehk Põhja-Atlandi Sellide Organisatsioon on infosõjale pühendunud interneti kogukond, kes trollimise ja meemide kaudu häirib Vene infosõda Ukraina vastu.

NAFO vabatahtlikud «väed» kasutavad Venemaa sõja mõnitamiseks, trollimiseks ja diskrediteerimiseks meeme ja tehisintellekti. Nende lahinguväljad on peamiselt Twitter ja Telegram, kus nad on kogunud Ukraina toetajate seas suure fännibaasi ja pälvinud üle maailma liidrite tähelepanu.

NAFO liikmed kasutavad profiilipildina või repliikide juures Jaapani shiba inu koera koomiksinäoga tegelast. Liikmeid kutsutakse sellideks («fellas»).

NAFO liikmeteks on paljude teiste seas ekspresident Toomas Hendrik Ilves, Ukraina kaitseminister Oleksi Reznikov, USA Kongressi liige Adam Kinziger ja Ameerika maaväe major Patrick J. Donahoe.

NAFO lõi 24. mail 2022 Twitteri kasutaja Kama_Kamilia, 27-aastane poolakas. NAFO müüb oma veebilehel teematilisi särke, kruuse ja mütse, mille tulu läheb rindesõdurite, näiteks Gruusia võõrleegionäride toetuseks.

NAFO ja Kaja Kallas

Kaja Kallas on väidetavalt NAFO lemmik. Mõned päevad enne NATO tippkohtumist Vilniuses postitas Kallas Twitterisse video. Selle asemel, et viidata sõjalise liidu akronüümile, õnnitles ta «selle» nende «esimese NAFO tippkohtumise puhul». 

Nädalavahetusel pidas NAFO grupp Leedu pealinnas oma tippkohtumise, mille avas riigi välisminister, vahendab CNN.

Lühikese videotervituse lõpus hüppab Kallase selja taha multifilmitegelast meenutav koer, kes kannab Ukraina lipu sinist ja kollast värvi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles