KATUSERAHA Puiatu kohvikupidajale annetusi koguv postitus jäi skeptikute hambusse

Annaliisa Köss
, reporter-toimetaja
Copy
Eda Põlluveer oma kohvikus eelmise aasta maikuus.
Eda Põlluveer oma kohvikus eelmise aasta maikuus. Foto: Elmo Riig

«Pigem võiks olla proua enda konto, kuhu kanda, ei tekita usaldust karvavõrdki selline asi,» märkis üks meesterahvas legendaarse Puiatu kohvikupidaja Eda aitamiseks tehtud anonüümse postituse kommentaarides. Konto number, kuhu raha kanda, kuulub aga MTÜ-le Elumuutvad Abistajad ning abivajajaid on selle juhatuse liikme Evelyn Danilovi sõnul üle Eesti igal pool.

«Head inimesed! Keset kaunist suve ja puhkeaega oleme sunnitud teie poole pöörduma järgmise murega. Nimelt vajab meie abi üks eakas proua. Siin on tema lugu,» alustab anonüümne postitaja Facebooki grupis «MÄRGATUD Viljandis» oma postitust, kus kirjutatakse:

«Viljandimaal Puiatus asuvat söögikohta teab kindlasti iga Viljandimaal elav inimene ja ilmselt ka lihtsalt möödasõitjad. Selle hubase koha omanikuks on eakas proua Eda ja tema käe all on seal praeguseks juba kümneid aastaid pakutud proua enda valmistatud kodust toitu. Eda sooviks oli parandada ka vihma läbi laskev katus. Selleks pani ta üles annetuspurgi, kuhu oli kogunenud juba 1500 eurot. Südikas proua oli oma unistusele nii lähedal... Paraku leidus keegi, kes arvas, et ta võib selle purgi lihtsalt endale võtta. Ja kogu raha varastati.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles