Beach Grindilt ära viidud noormees suri Pärnu arestimajas üledoosi (20)

Aleksandra Jürman
, Elu24 Reporter
Copy
Mälestades Madis Trossi
Mälestades Madis Trossi Foto: unsplash.com

Pärnu arestimajas suri täna öösel 20-aastane mees, kes oli sinna toimetatud südaööl. Eeldatav surma põhjus on narkootikumide üledoos.

Eile veidi enne südaööd toimetati Pärnus toimunud Beach Grindi ürituse alal asunud politseitelki 20-aastane narkojoobe kahtlusega mees. Meedikud tegid talle kohapeal arstliku kontrolli, misjärel viis politsei noormehe Pärnu arestimajja kainenema.

Noormeest kontrolliti kord tunnis läbi arestikambri ukse vaateakna ja pidevalt ka valvekaamera abil.

«Järjekordse füüsilise kontrolli käigus, kella kolme paiku öösel, märkas ametnik, et mees enam ei liiguta. Arestimaja töötaja kutsus kohe abi ja hakkas noormeest kuni kiirabi saabumiseni elustama. Paraku ei õnnestunud meedikutel noormehe elu päästa,» sõnas arestimaja spetsialist Tanel Talts.

Eeldatav surma põhjus on narkootikumide üledoos, ent surma täpsema põhjuse selgitab ekspertiis.

Politsei- ja piirivalveameti pressiesindaja sõnul toetub politsei inimese arestimajja paigutamisel meedikute hinnangule. «Kui inimene toimetatakse kainestusmajja, siis tehakse talle enne kambrisse paigutamist arstlik kontroll, misjärel arst otsustab, kas inimene paigutada kambrisse või peab ta jääma arsti hoole alla või minema hoopis haiglasse,» selgitab politsei esindaja.

«Teised juhud on säärased, kus meedikud on andnud oma hinnangu juba väljakutsel või, nagu praegusel juhul, üritusel kohapeal. Ehk siis meedikud kontrollisid kontaktse noormehe tervist vahetult enne tema toimetamist kainestusmajja ja ei näinud vajadust teda haiglasse paigutada.»

Kommentaarid (20)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles