Anne Veesaar osales filmivõtetel Ukrainas: film räägib poisist, kes hakkab sõja alguses Mariupolist Eesti poole põgenema

Kristiina Reimand
, reporter/toimetaja
Copy
Anne Veesaar. Tallinn, 5.05.2022
Anne Veesaar. Tallinn, 5.05.2022 Foto: Mailiis Ollino

Näitleja Anne Veesaar tähistas juuli alguses oma sünnipäeva. Värske sünnipäevalaps rääkis raadios Elmar, et suvi möödub suuresti etenduste lainel ning käidud sai ka filmivõtetel Ukrainas.

«Suvi on väga töine,» ütleb Anne, kel päev enne sünnipäeva toimus «Majakavahi tüdrukute» esietendus. Ka augustikuus mängib ta lavastuses, mis toimub Eesti erinevates asukohtades. «Aga sinna vahele jääb muidugi vabu päevi,» ütleb Anne reipal häälel.

«Natuke olen ma ka sel aastal saanud filmi teha. Käisin Ukrainas, Kiievis. See oli üks Ukraina mängufilm, mis räägib väikesest poisist, kes hakkab kohe sõja algul Mariupolist Eesti poole oma sugulaste juurde tulema. Ja siis tema pikk rännak sinna,» kirjeldab Veesaar filmi stsenaariumi.

Filmis mängis Veesaar ukrainlannat, kes on elanud Eestis juba 30 aastat. «Nii et ta räägib nii eesti keelt aktsendiga kui ka ukraina keelt aktsendiga.» 

«Koos Liis Haabiga olime Ukrainas ja tema mängis mu tütart. Tehti mingisugune casting meile Eestis, tuli välja, et oleme Liisiga ühte nägu ja sobime ema ja tütart mängima,» ütleb Veesaar ja lisab, et nii temal kui ka Liisil tuli filmivõtete jaoks õppida ukraina keeles erinevaid dialooge.

Filmivõtetele saamiseks sõideti Varssavist Kiievisse 19 tundi rongiga. «Olime Kiievis ja ühel ööl oli õhuhäire, mille puhul kobisime varjendisse, veetsime seal mõned tunnid. Siis saime hotellituppa tagasi.»

Veesaar kirjeldab, et Kiievis olid avatud restoranid ja kaubamajad ning tundus, et inimesed üritavad taastada endist olukorda ja normaalsust. «Kesklinnas ei ole näha sõjakahjustusi, inimesed liiguvad. Aga kui kell 11 õhtul algab komandanditund, on kõik kottpime ja täielik vaikus. Ja see hetk esimesel õhtul oli päris õõvastav.»

Kuula lähemalt Anne meenutusi filmivõtetelt Ukrainas:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles