California vanahärra tunneb end Eestis kui omade keskel

Kristiina Reimand
Copy
Kui Arthur Phelps 2019. aastal oma abikaasa ja elu armastuse mattis, müüs ta maha oma maja ja kolis teisele poole maakera, tundmatusse pisikesse riiki nimega Eesti.  
Kui Arthur Phelps 2019. aastal oma abikaasa ja elu armastuse mattis, müüs ta maha oma maja ja kolis teisele poole maakera, tundmatusse pisikesse riiki nimega Eesti.  Foto: Elu24

Läbi ja lõhki ameeriklane Arthur Phelps, kes tuli kaks aastat tagasi 80-aastasena esimest korda Eestisse, tunneb ennast siin kui kodus ja peab eestlasi oma inimesteks.

Esimest korda sai Phelps Eestist teada kaheksa-üheksa  aastat tagasi, kui sattus juhuslikult arvutis leheküljele, kus inimesed jagasid oma misjonärikogemusi. Muu hulgas räägiti ka Balti riikidest ja nii sai Phelps teada, et Eesti linnas Tartus on eriline vaim. «See tekitas huvi, ja kui siis leidsin Youtube'ist videoid Tartu kohta – mõned turistide, mõned üliõpilaste tehtud –, tundus see mulle paeluv koht,» meenutas mees. «Mõtlesin, et ühel päeval külastan seda kohta, ja aastate jooksul uurisingi aeg-ajalt rohkem Eesti kohta. Enne seda polnud mul õrna aimugi, kus see asub – naljaga pooleks on ehk mingi koht Aafrikas.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles