SEGADUS TANKIMISEGA Klient väidab, et automaattankla võttis tehingult vahelt, Olerex selgitab olukorda (1)

Ketlin Kruse
, reporter
Copy
Olerexi tankla
Olerexi tankla Foto: Margus Ansu

Kui Ikla automaattanklas tankinud klient kahtlustab, et tegu on alatu pettusega, siis Olerex näitab hoopis kliendi poole. «Kient vabastas tankimise lüliti enne, kui sisestatud summa täitus,» selgitab Olerex. Viimase sõnul tagastatakse raha kliendile. 

10. juuni õhtul tankis Eiki Iklas Olerexi automaattanklas. Alguses sisestas ta automaati 100 eurot, siis veel 50 eurot

«Sõitsime juba ära, kui tee peal vaatasin, et mõlema tehingu pealt on üle viie euro lisaks võetud.» Segaduses härra helistas kohe tšekil olevale telefoninumbrile. «Kes tšekki ei vaata, siis ongi see viis eurot nagu «kingitus»,» mõtiskeb Eiki.

Ettevõte lubas teha tagasimakse. Väidetavalt ei saanud ta aga juhtunu kohta selgitust ega soovitud vabandust. Nii tõmmati teema üles ka Facebookis: «Hoiatus kõigile! Nii väljastab Olerex Ikla kiirtanklas kütet. Kui raha tagasi ei küsi, jääbki neile ilus kasum.»

Tankimise tšekid
Tankimise tšekid Foto: Erakogu

Olerexi eest kõnelenud Liis Leppik selgitas, et klient sisestas raha ja alustas tankimist, mingil põhjusel vabastas ta aga tankimise lüliti enne, kui sisestatud summa täitus. «Miks ta seda tegi, ei oska me kommenteerida. Võib-olla sai paak täis enne, kui täitus sisestatud summa vääringus kogus kütust,» spekuleerib Leppik.

Tankimise võimalused

Leppik selgitas, et automaattanklas on võimalik tankimise alustamiseks kasutada kaht võimalust. Mõlemal puhul tuleb tasuda enne tankima hakkamist. 

«Kui klient ei tea täpselt, kui palju liitreid paaki mahub, on soovituslik tasuda pangakaardiga. Automaattanklas pangakaardiga tasumisel broneerib pank enne tehingusse lubamist (s.o tankima hakkamist) 150 eurot ja kui on tangitud, vabastab pank tehingu maksumust ületava summa broneeringust,» selgitas Leppik. 

Teine variant on tasuda sularahas. Klient sisestab tankuri sularaha sisestusaknasse summa ja tankur väljastab kütust sisestatud rahasumma ulatuses. (Klient ise aktiveerib päästiku ja ka sulgeb selle.)

«Juhtumite puhul, kui klient sisestab suurema sularahakupüüri, kui ta tegelikult kütust tangib, on kliendil võimalus meie klienditoe poole pöörduda ja teha juhtumi kohta avaldus,» toob Leppik välja. «Raamatupidamine kontrollib tehingut ja raha tagastatakse avalduses esitatud arveldusarvele.»

Tankla
Tankla Foto: Margus Ansu
Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles