Pärnus toimub rahvusvaheline talveuniversiteet

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arbo Valdma.
Arbo Valdma. Foto: Erakogu

Esmaspäevast pühapäevani toimub Pärnus IV rahvusvaheline talveuniversiteet, kus klaverikoolis jagab õpetussõnu professor Arbo Valdma.

Pärnu filharmoonia reklaamitoimetaja Ülle Jantsoni teatel on Valdma klaverikool ideederohke meistrikursus nii õpilastele kui õpetajatele ja suurepärane enesetäiendamisvõimalus paljudele pianistidele laiast maailmast.

Sel korral on osalejaid Eestist, Norrast, Sloveeniast, Horvaatiast, Austriast ja Prantsusmaalt, kokku 18 õpilast.
Jantsoni jutu järgi toimuvad kursused aktiiv- ja passiivõpe vormis: igapäevane individuaalne õppetöö on avatud kuulamiseks-jälgimiseks kõikidele klaverimängu huvilistele.

Klaverikooli keskus on traditsiooniliselt Pärnu raekoda. Tunnid algavad esmaspäeval, 9. veebruaril kell 10 ja järgmistel päevadel kell 9.30.

Peale tundide toimuvad esmaspäeval ja teisipäeval 12.30-13.15 loengud teemal "Klaverimetoodika vanadest tõdedest".

Kursuslaste mänguoskused pannakse proovile stuudiokontsertidel Pärnu raekojas, mis toimuvad neljapäeval, 12. veebruaril ja reedel, 13. veebruaril kell 19. Reedesel kontserdil „Haydn & Co" on kaastegev Pärnu linnaorkestri keelpillikvartett.

Reede hommikul lähevad kursuslased koos keelpillikvartetiga külla Kuninga tänava põhikooli „Tudupäevale". Klaverikooli lõppkontsert toimub pühapäeval, 15. veebruaril kell 19.

Jantsoni teatel said meistrikursused alguse 2003. aasta suvel, esimene talvine klaverikool toimus 2006. aasta veebruaris.

Kursuste läbiviija Arbo Valdma on kõikjal maailmas väga hinnatud klaveripedagoog. Igapäevatööd teeb ta Kölni muusikakõrgkoolis. Kursuste korraldamine Pärnus on tema panus just oma kodulinnas klaverimängu edendamiseks.

Aasta alguses pidas Pärnu linnavolikogu Arbo Valdma
teeneid linna haridus- ja kultuurielu rikastamisel vääriliseks tunnustada linna vapimärgiga. Tänu tema meistrikursustele on Pärnu klaverimängijate seas tuntud kui suurepärase õpikeskkonnaga linn.

Talveuniversiteeti korraldab Pärnu kontserdibüroo koostöös Pärnu filharmoonia ja Pärnu muusikakooliga. Suvine klaverikool, VIII rahvusvaheline suveuniversiteet on 1.-10. augustil.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles