VAATA JA VÕRDLE Uskumatu sarnasus! Kethi Uibomägi kehastus Marilyn Monroeks (3)

Aleksandra Jürman
, Elu24 Reporter
Copy
Kethi Uibomägi
Kethi Uibomägi Foto: Konstantin Sednev / Postimees

«Kui nad ühel hetkel aru saavad, et see mina olen, siis need näod publikust on fantastilised,» räägib Kethi Uibomägi, kes end hea meelega erinevateks sündmusteks Marilyn Monroeks kehastub. Vaata pilte!

Laulja ja MyHitsi hommikuprogrammi saatejuht Kethi Uibomägi (34) kehastus Miss Monroeks esimest korda aastal 2014, kui tuttavad salongi omanikud tulid ideele, et Kethi võiks just sellisel kujul nende peol esineda.

«Aastaid on läinud, kuid Marylin pole minu kehastusest kuhugi kadunud,» jagab Kethi Instagrami postituses.

Kethi on varemgi korduvalt Marilyni kingadesse astunud. «Esimest korda kehastusingi 2014. aastal sõprade palvel ja alates sellest ajast kutsutakse mind erinevatele sündmustele identset laulu-tantsu etteastet tegema,» jagab Kethi Elu24ga.

Kethi Uibomägi Marilyn Monroe kehastuses. 2014
Kethi Uibomägi Marilyn Monroe kehastuses. 2014 Foto: Erakogu

«Eriliselt meeldib mulle üllatuste variandis seda karakterit esitleda, kui külalised ei tea, kes on Maryliniks kehastunud ning siis, kui nad ühel hetkel aru saavad, et see mina olen, siis need näod publikust on fantastilised,» räägib Kethi, kes end hea meelega Marilyniks kehastub.

Kethi Uibomägi Marilyn Monroe kehastuses. 2016
Kethi Uibomägi Marilyn Monroe kehastuses. 2016 Foto: Erakogu

Kethi on lasknud varem enda juustest teha lühikest lokisoengut, kuid viimasel ajal on naise sõnul lihtsam olnud parukat kanda. «Grimmi on teinud mitmel korral Merlit Veldi ning perfektse Monroe soengu olen saanud Jane Ibruselt,» räägib ta.

Kethi Uibomägi Marilyn Monroe kehastuses. 2023. aasta jaanuaris
Kethi Uibomägi Marilyn Monroe kehastuses. 2023. aasta jaanuaris Foto: Erakogu

«Marilyni välimuse ja stiili ikooniks olemisse olen alati austusega suhtunud. Mulle meeldib tema tütarlapselikkus ja naiivsus ning naiselikkuse ülistamine õrnas, mänguliselt sensuaalses võtmes,» sõnab raadiohääl.

Kethi Uibomägi Marilyn Monroe kehastuses. 2023. aasta juuni
Kethi Uibomägi Marilyn Monroe kehastuses. 2023. aasta juuni Foto: Erakogu

Vaata ja võrdle Kethit päris Marilyn Monroega! Kas sarnasus on märgatav?

1962. aastal 36-aastasena elust lahkunud kaunis Hollywoodi näitlejanna, lauljanna ja modell Marilyn Monroe mõjutas nii moodi kui iluideaale ning on ka aastakümneid hiljem endiselt seksisümbol.

Esimese legendaarse Playboy ajakirja kaanestaar Marilyn, sünninimega Norma Jeane Mortenson sündis Los Angeleses kasvas enamiku oma lapsepõlvest kasuperedes ja lastekodudes. Esimesse abiellu astus ta juba 16-aastasena. Kahjuks oli see korraldatud abielu, lihtsalt seetõttu, et kasupere ei saanud noort neidu endaga kaasa võtta. Seega oli ainus viis taas orbudekodust pääsemiseks abielu. Perekond pöördus abi saamiseks 20-aastase naabri James Dougherty poole, kes pärast mõningat vestlust noore Normaga temaga abielluda otsustas.

1944. aastal lennukeid tootvad tehases töötades tutvustati teda edukale fotograafile, pärast mida alustas ta edukat pin-up-tüdruku modellikarjääri. Ühtlasi õnnestus saada ka mõned väiksemad filmirollid.

1951. aastal sõlmis ta lepingu Foxiga ning kahe aasta jooksul sai temast populaarne näitlejanna, kellel oli mitmeid edukaid rolle erinevates filmides. Nii nagu ikka, kaasnevad kuulsusega skandaalid, mis seotud minevikuga: nii haarati ka Marilyn keerisesse, mille käigus selgus, et naine oli enne oma kuulsaks saamist poseerinud alastifotodel. Õnneks ei mõjunud see tema karjäärile sugugi negatiivselt, vaid pigem vastupidi.

Filmidega «Härrased eelistavad blonde» ja «Kuidas abielluda miljonäriga» kindlustas ta endale stereotüüpse «rumala blondi» imago. Kuigi kogu mainekujunduses oli ka naisel endal teadlik roll, oli ta siiski pettunud, et talle määrati pidevalt sarnaseid rolle ning maksti palka vähem kui töö seda väärinud oleks.

1954. aastal lõi ta enda produktsioonifirma Marilyn Monroe Productions ning alustas meetodnäitlemise õpinguid.

Kahjuks kimbutas kaunist naist sõltuvusprobleem, mis lõpuks temalt ka elu viis. Kuigi tegelikku põhjust ei tea siiani keegi – oli see enesetapp, õnnetus või koguni mõrv? Ta kannatas ka depressiooni ja ärevushäirete all, ning oli hiljem romantiliselt seotud Ameerika presidendi John F. Kennedyga. Naine abiellus veel kahel korral: pesapallistaari Joe DiMaggioga ning hiljem kirjanik Arthur Milleriga. Kõik kolm abielu lõppesid lahutusega.

2022. aastal ilmus voogedastusteenusesse Netflix draama «Blonde», mis räägib Marilyn Monroe loo, lähtudes Joyce Carol Oatesi 2000. aastal ilmunud samanimelisest romaanist. 

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles