SAI TAPMISÄHVARDUSI Rootsi koraanipõletaja sõnul kavatseb ta oma tegu korrata

Inna-Katrin Hein
Copy
Iraagist pärit Salwan Momika, kes elab Rootsis elamisloa alusel, rebis 28. juunil 2023 Stockholmis mošee juures islami pühast raamatust koraanist lehti ja põletas neid. Mehe sõnul kavatseb ta oma tegu korrata
Iraagist pärit Salwan Momika, kes elab Rootsis elamisloa alusel, rebis 28. juunil 2023 Stockholmis mošee juures islami pühast raamatust koraanist lehti ja põletas neid. Mehe sõnul kavatseb ta oma tegu korrata Foto: Jonathan Nackstrand / AFP / Scanpix

Mees, kes põletas Rootsi pealinna Stockholmi mošee juures koraanist rebitud lehti, on öelnud, et kavatseb uuesti põletada islami püha raamatu ja ka Iraagi lipu. Ta lisas, et teeb seda millalgi järgneva kümne päeva jooksul Stockholmis Iraagi saatkonna ees.

Kolmapäeval koraani põletanud Iraagi päritolu 37-aastane Salwan Momika ütles Rootsi ajalehele Expressen, et teadis, et tema tegu kutsub esile palju reaktsioone. Lisaks ütles ta, et on saanud tuhandeid tapmisähvardusi.

Rootsi politsei andis 28. juuniks loa püha raamatut põletada. Otsust kritiseerisid karmilt mitmed Türgi poliitikud. Politsei teatas siiski hiljem, et on algatanud uurimise, kuna tegu võis olla teatud inimgrupi vastu suunatud vihakuriteoga ja koraani põletati mošeele liiga lähedal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles