Bussi- ja rongiliiklus laulupeo ajal: piletid lähevad nagu soojad saiad

Kristiina Reimand
, reporter/toimetaja
Copy
Nii Elroni kui ka Lux Expressi esindajad ütlevad, et suure peo tõttu on bussidel ja rongidel tihedamalt väljumisaegu.
Nii Elroni kui ka Lux Expressi esindajad ütlevad, et suure peo tõttu on bussidel ja rongidel tihedamalt väljumisaegu. Foto: SILLE ANNUK/Kollaaž

XIII noorte laulu- ja tantsupidu saab avapaugu homme ning kulmineerub pühapäeva õhtul kell üheksa laulukaare all. Nii Elroni kui ka Lux Expressi esindajad ütlevad, et suure peo tõttu on rongidel ja bussidel tihedamalt väljumisaegu.

«Jah, tõsi ta on, et suur pidu toob ka tavapärasest suurema liikumise,» ütleb Lux Expressi turundus- ja kommunikatsioonijuht Marlis Soomets. Bussifirma on kella kümneks õhtul Tallinna-Tartu liinil käima pannud lisabussi. 

Praeguseks on nii üks kell 22 Tartu poole väljuv buss kui ka kõige hilisem, kell 23.30 väljuv buss välja müüdud ning teisele kella kümnesele bussile veel mõni koht jagub.

Foto: Kuvatõmmis Lux Expressi kodulehelt.

Lux Expressi Eesti ärijuht Ingmar Roos ütleb, et firma on kindlasti valmis kaasa aitama reisijate toomisele Tartust Tallinnasse, planeerides reedele ja laupäeva hommikule lisaväljumisi, mis lisatakse nõudluse järgi.

«Pühapäeva õhtuks oleme Tallinna-Tartu kl 22 väljumisele lisanud juba ka esimese lisabussi ning vastavalt piletite eelmüügile saame hilisõhtusse veel lisaväljumisi planeerida,» sõnab Roos. Ta märgib, et mida varem reisijad oma reisiplaanid paika saavad ning bussipiletid ära ostavad, seda operatiivsemalt saab firma reageerida nõudluse kasvule ja lisada sõiduplaanidesse reise juurde.

Lux Expressi Eesti ärijuht Ingmar Roos.
Lux Expressi Eesti ärijuht Ingmar Roos. Foto: Konstantin Sednev

Seda, kui palju Elroni tavaklassi pileteid müüdud on, tarbija ei näe. Küll aga on pühapäeva õhtul kell 22.15 Tartusse liikuva rongi esimene klass välja müüdud.

Ka kell 22.26 Tallinnast Viljandisse liikuvas rongis on esimene klass välja müüdud.

Foto: Kuvatõmmis Elroni kodulehelt.

Elroni müügijuht Ronnie Kongo tunnistab samuti, et laulu- ja tantsupidu toob kokku kogu Eesti, mistõttu on liikumist tavapärasest enam.

«Eeloleval nädalavahetusel, ja ka esmaspäeval, teenindavad reisijaid kõik rongid, mis on võimalik liinile anda. Siiski tuleb arvestada, et lähipäevadel on sõitjaid rongides keskmisest rohkem.»

Et ka kaugemalt laulu- ja tantsupeole tulijad saaksid pidu lõpuni nautida, on Elron lisanud hilisemad väljumised Tartusse, Viljandisse, Narva ja Paldiskisse. «Sisuliselt on pärast laulupidu võimalik rongiga samal õhtul koju saada kõikides suundades. Loomulikult on käigus ka kõik tavapärased graafikujärgsed rongid.»

Elroni müügi- ja arendusjuht Ronnie Kongo. FOTO:
Elroni müügi- ja arendusjuht Ronnie Kongo. FOTO: Foto: Tairo Lutter

Erirongid väljuvad 2. juulil järgmiselt:

Narva väljub rong Tallinna Balti jaamast kell 21.45. Peatub tavapärastes Tallinna-Rakvere rongi peatustes ja Rakverest edasi kõigis peatustes.

Tartusse väljub rong Tallinna Balti jaamast kell 22.15. Peatused: Kitseküla, Ülemiste ja Tapa. Alates Tapa peatusest peatub kõigis peatustes.

Paldiskisse väljub rong Tallinna Balti jaamast kell 22.17. Rong peatub kõigis peatustes, v.a Padula.

Viljandisse väljub rong Tallinna Balti jaamast kell 22.26. Rong peatub kõigis peatustes.

Kongo lisab, et seoses laulupeo erirongidega lisanduvad sõiduplaani ühe korra Tallinna suunal väljumised Viljandist ja Narvast:

02.07 väljub Viljandi-Tallinna rong kell 20.29. Peatused: Viljandi, Võhma, Türi, edasi kõik peatused.

03.07 väljub Narva-Tallinna rong kell 4.58. Peatused: Narva, Jõhvi, Kiviõli, Rakvere, edasi tavapärased Rakvere-Tallinna rongi peatused.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles