MERKUUR VÄHIS Käes on südantpuudutavate suhtluste aeg: tundeid on vaja väljendada

Margit Korbe
, astroloog
Copy
Foto: Pexels

Merkuur on saabunud tundlikusse Vähki ja avab meie mõistuse ja väljendusvõime tundemaailma peenematele kihistustele – mida see väärtuslik, kuid lühike aeg veel kaasa toob?

27. juunil sisenes Merkuur Vähi sodiaagimärki ning jääb sinna 11. juulini. Merkuur juhib meie mõttetegevust ja suhtlemist ning liikumine vesises ja tundlikus Vähis sobib mõningateks tegevusteks paremini kui teisteks.

Merkuur liigub väga kiiresti ja läbib terve tähemärgi vaid kahe nädalaga, mistõttu tasub sellest ajast võtta parim. 

Kuna Vähi tähemärk on otseselt seotud meie tundeelu ja emotsioonidega, oleme ajas, mil tunded mõjutavad mõtteid ja suhtlemist väga tugevalt. Nüüd on võimalik panna sõnadesse midagi sellist, mida oleme sügavuti tundnud, kuid pole seni veel väljendada suutnud. See võib olla kasulik mistahes suhetes, kus on vaja südamest rääkida või n-ö süda puhtaks rääkida.

Lisaks oleme suheldes ka empaatilisemad ja kaastundlikumad ning aimame teiste inimeste mõtteid kergemini. Sel ajal loetakse väikestest märkidest ja kehakeelest päris palju välja, mistõttu on oma tegelikke tundeid ka raskem varjata. 

Seda ajaakent tasukski kasutada, et oma tundeid oskuslikult väljendada ja jagada ning tunnetest rääkida. Kui seda osavalt ära kasutada, võivad suhted nüüd palju võita ja areneda.

Ent nagu alati, on ka sellel seisul oma pahupool. Nimelt võivad nüüd tunded mõtteid ja suhtlemist ka varjutada, eriti kui on emotsionaalseid lahendamata teemasid. Mõningaid olukordi võidakse kõvasti üle paisutada (eriti kuna Veenus ja Marss on parajasti ka dramaatilises Lõvis). 

Suhteprobleemide korral võib üks partneritest sootuks endasse sulguda ja kaitsva kõva kooriku taha peitu pugeda, samal ajal mõttes olukordi võimendades. Samuti on nüüd keerulisem objektiivselt mõelda – mõistus on tunnetest liialt kallutatud. 

Seega võiks nendel paaril nädalal teha rohkem ruumi, et oma tundeelu mõtestada ja väljendada – mis emotsioonid vajavad nüüd verbaalset väljendust? Ja tasuks püüda jääda oma südamesse, anda sõna südamele. 

Võtmeperioodid Merkuuri Vähis liikumise ajal 

1. juuli: Merkuur ühenduses Päiksega ja sekstiilis Jupiteriga

Sel ajal domineerib Merkuur meie elukogemuse üle tugevalt. Võtame kõike vastu läbi mõtete, mis on tugevatest tunnetest kallutatud. Ent on näha, et kuskilt paistab ka lootusekiir ja meid juhtivad tunded toovad kaasa omajagu optimismi ja sisemist enesekindlust. Tundeid usaldatakse üsna palju, ükskõik, millised need ka ei oleks. Suhtlemine on soositud ja heaendeline.

3. juuli: Merkuur opositsioonis täiskuuga

Üks suhtlussituatsioon või mõttekäik viib mingi olukorra emotsionaalse kulminatsiooni ja pöördepunktini. Tunnetega seotud küsimuses võib toimuda oluline meelemuutus, kannapööre, aga ka valgustav moment. Emotsioonid tuleb viia vastutustundega tasakaalu. Üks oluline emotsionaalne küsimus saab täielikult valgustatud, läbi nähtud ja kogetud. Asi läheb sinnamaani, et tuleb teha mingi küps otsustav samm, anda olukorrale raamistik ja struktuur. Samas on intensiivse energia tõttu keeruline selgelt mõelda.

6. juuli: Merkuur kvadraadis Chironiga

See on äärmiselt tundlik ja haavatav päev, mil võidakse väljendada mõtteid, mis teevad teistele või ka iseendale haiget. Tuleb rääkida valusal teemal, kuid teha seda võimalikult osavalt ja tunnetuslikult. Tõde võib tunduda liiga valus. Ent palju tehakse haiget ka kogemata ja läbi kohmaka sõnakasutuse. 

10. juuli: Merkuur trigoonis Neptuuniga ja opositsioonis Pluutoga

Alles nüüd selguvad täiskuu paiku toimunud otsuste ja pöörete sügavamad asjaolud. Suhtlemises võib saabuda mingisugune intuitiivne taipamine – midagi tuleb loori tagant läbi –, mis muudab seniseid arusaamu sügavalt.

Võimalik, et ühest mõttekäigust tuleb sootuks loobuda või see variseb kokku ja lahtub. Samal ajal on võimalik suur läbimurre – siin koorub Merkuuri Vähis liikumise tõeline tulemus. Kõik see saab võimalikuks tänu asjaolule, et oleme paar nädalat oma tundeid rohkem teadvustanud ja väljendanud. Seega enne seda seisu ei tasu oma elus parajasti aktuaalsetes küsimustes (eriti seoses tundeeluga) veel midagi lõpliku tõena võtta. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles