Rootsi vabavõitlusstaarilt küsiti «Putini verekoera» kohta

Inna-Katrin Hein
Copy
Tšetšeeni juurtega Rootsi vabavõitleja Hamzat Tšimajev 10. septembril 2022 USAs Las Vegases võitlemas ameeriklase Kevin Hollandiga ( ei ole pildil)
Tšetšeeni juurtega Rootsi vabavõitleja Hamzat Tšimajev 10. septembril 2022 USAs Las Vegases võitlemas ameeriklase Kevin Hollandiga ( ei ole pildil) Foto: Joe Camporeale-USA TODAY Sports/Scanpix

Tšetšeeni juurtega Rootsi vabavõitlusstaaril Hamzat Tšimajevil on head suhted Tšetšeeni Vabariigi juhi Ramzan Kadõroviga ning ta on avaldanud sotsiaalmeedias rea fotosid, millel ta poseerib koos kurikuulsa kaasmaalasega. Lisaks on ta olnud Kadõrovi poegade treener.

Kadõrovit tuntakse raudse haardega Tšetšeenia valitsejana, keda hüütakse ka Venemaa presidendi Vladimir Putini «verekoeraks», ja kelle administratsiooni on muu hulgas süüdistatud opositsiooni piinamises, homoseksuaalide tagakiusamises ja meedia suukorvistamises.

Tšimajev on pälvinud kriitikat oma lähedaste suhete pärast Kadõroviga ja Rootsi meedia on teda kirjeldanud kui Kadõrovi «taltsutatud koera».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles