DROONIVIDEO Eesti aerutajad panid vee peal püsti oma «tantsupeo» (1)

Annaliisa Köss
, reporter-toimetaja
Copy
Aerupidu Taevaskojas.
Aerupidu Taevaskojas. Foto: Pilt videost

Juuni alguses Taevaskojas treeninglaagriks kogunenud spordiklubi Kayak Realm ja aerulauaklubi Supster aerutajad mängisid vee peal «tantsides» välja imelised kujundid, nimetades ürituse Eesti esimeseks aerupeoks.

«Ühel hallil sügisesel päeval Pirita jõel oma treeninggrupiga trenni tehes tekkis spontaanne mõte vaheldusrikkuse mõttes vee peal kujundeid teha. Tookord osales neli süsta ning vormisime nelinurga, kolmnurga ning kiired ehk süsta ninad keskel kokku. Viskasime ka nalja selle üle, et nii saaks aerutajate tantsupeokavagi kokku,» räägib idee autor Linda Tetsmann, kuidas esimese aerupeo mõte tema peas settima hakkas.

«Üle talve mõte küpses ja suurepärast võimalust rohkemate veealustega saimegi katsetada Kayak Realmi suvelaagris juuni alguses Taevaskojas,» meenutab ta.

Plaani aitasid Tetsmannil pidada ja joonise toimima saada pikaaegsed rahvatantsijad Mihkel ja Kaisa Kõiv, kes on nüüd samuti tantsusussid pigem varna riputanud ja selle asemel aeru kätte haaranud.

«Mul tulevad siiamaani pisarad silma, kui mõtlen, millega me nii lühikese ajaga hakkama saime,» rõõmustab ta ka kolm nädalat hiljem selle üle, et vahvast mõttest sai kõigest paari tunniga niivõrd tore joonis veele «tantsitud».

Vaata aerupidu videost:

Ürituse eestvedaja Linda Tetsmann kuulub Eesti naisaerutajate absoluutsesse tippu. Möödunud suvel tegid Tetsmann ja tema paariline Anette Baum ajalugu ka maailma raskeimal aerutamismaratonil Yukon River Quest, kui läbisid Kanadas Yukoni jõel kaheses süstas aerutades 715 km ajaga 43 tundi 44 minutit 39 sekundit, lüües sellega oma paadiklassis üle seni kehtinud rekordi. Juba juulikuus stardivad nad taas Kanadasse, et võtta ette sama ürituse pikem distants, kus kümne päevaga tuleb läbida tuhat miili. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles