PANE TÄHELE Noorte laulu- ja tantsupeo liikluskorralduse juht: kõiki sõite tuleks alustada vähemalt 45 minutit varem

Annaliisa Köss
, reporter-toimetaja
Copy
Ettevaatust liikluses!
Ettevaatust liikluses! Foto: Mailiis Ollino

Täna kogunevad pealinna noorte laulu- ja tantsupeole lisaks tantsijatele ka kümned tuhanded lauljad ja muusikud. Korraldajad paluvad kõigil viia end kurssi liikluskorralduse muudatustega ja olla kaasliiklejate suhtes tähelepanelik, kannatlik ja heasoovlik.

«Peopaikadesse, Kalevi keskstaadionile ja Tallinna lauluväljakule on saabumas rohkem kui 30 000 lauljat ja tantsijat ning nädalavahetusel kümneid tuhandeid pealtvaatajaid,» sõnas laulu- ja tantsupeo liikluskorralduse juht Janno Pilt juba nädala alguses pressikonverentsil. Ta rõhutas, et seetõttu piiratakse nii kesklinnas kui ka lauluväljaku ja Kalevi staadioni ümbruses ajutiselt liiklust, et peole kogunevad osalejad ja pealtvaatajad saaks turvaliselt ja ohutult liigelda.

Kannatlikkust ja sõiduplaanide läbimõtlemist soovitas Pilt teha varakult kõigil, nii peokülastajatel kui ka nendel linnakodanikel, kes peole ei tule. 

«Kõiki sõite tuleks tänastes liiklustingimustes alustada vähemalt 45 minutit varem, sest teed ja tänavad on rahvast täis, aga kuna me kõik vajame ruumi, siis see kõik võtab palju aega,» selgitas Pilt.

Reede, 30. juuni hommikupoolikul oli lauluväljakule suundunud Elu24 peatoimetaja Katrin Lusti sõnul liiklus Tallinnas igati sujuv. 

«Käisin täna hommikul 9.30 teises linna otsas, liiklus oli kiire ja autosid peaaegu polnudki. Ka lauluväljaku Oru väravasse jõudsin autoga läbi linna väga kiirelt,» jagab ta hommikusi tähelepanekuid. «Ka eile õhtul jalutasin linnas ringi ja kõik oli väga hästi!»

Peatoimetaja lisas, et kui muidu on kõikjal pealinnas vaid ummikud, siis tundub, et laulu- ja tantsupeo ajaks on inimesed hästi valmistunud. «Kõik on väga hästi korraldatud, vähemalt täna küll,» märkis ta, et on jõudnud igale poole isegi kümme minutit varem kohale.

Peopaikades parkimisruumi ei ole

Liikluskorralduse juht juhtis tähelepanu, et kuna peopaikades ei ole pealtvaatajatele parkimisruumi, tuleb kõikidel sõidukitega peole tulijatel oma sõiduk parkida oluliselt kaugemale kui see tavaliselt on olnud. Tasub end kurssi viia teekonnale jäävate liikluskorralduste muudatustega ja panna tähele liiklusmärke ja viitasid. Vaata lähemalt siit!

Ka rendikergliikuritele on määratud eraldi parklad, isiklik elektritõukeratas või muu liikur tuleb parkida rattaparklasse. Vaata parklate asukohti siit!

Soovitatav on kasutada ühistransporti, mis on peo ajal ehk reedest pühapäevani kõigile tasuta. Tihendatakse ka ühissõidukite graafikuid ja käigus on eriliinid. Elroni rongides on sõit Tallinna piires peo lõpuni laulu- ja tantsupeo käepaela ettenäitamisel tasuta. 

Mõtle läbi nii saabumine, sisenemine kui ka lahkumine

«Selleks et pidu saaks rõõmsameelselt ja meeleolukalt toimuda, panen ma kõigile osalejatele ja eelkõige külastajatele südamele, et alustage oma teekonda ja selle läbimõtlemist varakult juba kodus. Mõelge läbi nii saabumine, sisenemine kui ka lahkumine. Vaadake hoolega üle, mida kaasa võtate, et ei oleks segavaid esemeid, ja olge peopaigas tähelepanelikud ja hoolivad nii iseenda kui ka üksteise suhtes,» rõhutas turvateenuse järelevalve juht Einar Lillo.

Kõige kiiremini saab liikluse ümberkorralduste kohta infot Tallinna linna kodulehelt siin.

Parkimise ja peoaegsete ümberkorralduste kohta saab infot ka Ühisteenuste lehelt siin.

XIII noorte laulu- ja tantsupidu toimub 30. juunist 2. juulini Tallinnas, tantsupeo etendus «Sillad» 30. juunil ja 1. juulil, rahvamuusikapidu «Päriselt» 1. juulil. Rongkäik ja laulupidu «Püha on maa» toimuvad 2. juulil. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles