Pliidil kõndinud kass põhjustas tulekahju. Naaber: äkitselt kuulsin kuskilt kostuvat suitsuanduri piiksu

Ketlin Kruse
, reporter
Copy
Elu24 kollaaž
Elu24 kollaaž Foto: Elu24 kollaaž

Pliidile paberipaki kukutanud ja seal peal tatsanud kass tekitas ohtliku olukorra. Naabri kiire reageerimine ning suitsu- ja vingugaasiandur päästsid õnneks halvimast. 

Päästeamet sai esmaspäeva hommikul kell 10.41 väljakutse Tallinnasse Harku valda Harkujärve külla, kus kortermaja aknast tuli suitsu. 

Mainitud kõne teinud Marko jäi tol päeval kodukontorisse. Äkki kuulis ta aga kuskilt kaugemalt kostvat suitsuanduri piiksumist. «Käisin läbi oma maja kolm trepikoda. Meil oli kõik vaikne,» meenutab ta.

Piiksumine aga ei lõppenud.

Naabermaja teise korruse korteri akna vahelt tuli juba heledat suitsu. Seda märganud Marko tegi kõne häirekeskusesse. «Ühe naabri abiga sain ka suitseva korteri omaniku kätte, kes juba lendas Harkujärve poole.» Korteriomanik jõudis koju minut enne päästjaid ja likvideeris ise põlengu. Küll aga saabusid kohale päästjad Nõmmelt, Lillekülast ja Hüürust.

Päästeameti kommunikatsioonijuht Liina Valner sõnas, et tulekahju põhjustasid keraamilisel pliidil süttinud paberid. «Kass oli ajanud elektripliidile paberid, mis asusid köögi seinakapi otsas, ja käppadega kogemata sisse lülitanud ka pliidi, mille tulemusel paberid süttisid.»

Kuna korteris oli Nublu suitsu- ja vingugaasiandur, tuli teade ka korteriomanikule, kes naasis kohe koju ja likvideeris põlengu. 

Tuletõrjeauto
Tuletõrjeauto Foto: Marko Saarm

Päästeameti kommunikatsiooninõunik Silver Kuusik nentis, et kirjeldatud juhtumid ei ole sagedased. 

Tänavu aasta algusest kuni maikuu lõpuni on esile tuua vaid üksikud sarnased juhtumid. «On olnud juhtum, kus kass ajas põleva küünla ümber. Samuti on olnud olukord, kus laudas olnud loom näris ilmselt läbi elektrijuhtme ja sellest sai alguse tulekahju. Üks juhtum oli ka selline, kus kass lülitas kogemata pliidi sisse ning tekkis tulekahju oht, sest pliidi peal hoiti kergesti süttivaid asju,» nentis Kuusik. 

«Üldiselt kehtib loomade ja tulekahjude puhul tõsiasi, et tulekahju puhkemises ei ole süüdi loom, vaid pigem inimeste vähene ettevaatlikkus. Selleks et tulekahjusid ja teisi õnnetusi vältida, tuleb jälgida, et lemmikud ei pääseks lahtisele tulele ligi – küünlad jms. Puutetundlike pliitide puhul tasub jälgida, et pliidil oleks lapselukk peal ja pliidi ümbruses ei oleks süttivat materjali (salvrätid, käterätid, plastiknõud jms). Samuti tasub lemmikud hoida eemal elektrijuhtmetest,» paneb Kuusik südamele. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles