SOOVID ENDALE? Sügisesel oksjonil tuleb enampakkumisele printsess Diana legendaarne kampsun

Elu24
Copy
Printsess Diana
Printsess Diana Foto: Reuters / Scanpix

«Kampsun pakkus meediale, moekriitikutele ja avalikkusele palju kõneainet ning põhiliselt lahati kampsuni musta lamba sümboolikat,» kirjutatakse Sotheby'se kunstioksjonimaja Instagramis teates, et sügisese moeikoonide müügi põhiese on printsess Diana kampsun aastast 1981.

«1981. aasta juunis väisas toona äsja kihlatud leedi Diana Spencer üht prints Charlesi polomatši, kandes punast kampsunit, mida kaunistas kapriisne must-valge lambamotiiv. Kampsun pakkus meediale, moekriitikutele ja avalikkusele palju kõneainet ning põhiliselt lahati kampsuni musta lamba sümboolikat,» teatab Sotheby'se kunstioksjonimaja Instagramis.

Pärast seda, kui kampsun kahjustada sai, saatis Diana selle parandusse, kuid selle asemel kooti talle täiesti uus kampsun. 

«Möödunud märtsis, kui tuhnisime pööningul vana mustrit otsides, märkasime väikest kasti,» ütlesid Warm & Wonderfuli kampsuni disainerid Sally Muir ja Joanna Osborne. «Sees puuvillase voodikatte kõrval oli Diana originaalpunane lambakampsun aastast 1981.»

«Tükk kuninglikku moeajalugu ehk Diana kampsun on meie sel sügisel toimuva moeikoonide müügi peaosa. Oksjon on avatud 31. augustist 14. septembrini,» teatab Sotheby's oma Instagrami lehel.

Sotheby's on üks maailma vanimaid ja mainekamaid kunstioksjonimaju. See asutati Londonis 1744. aastal ning seejärel on ettevõte kasvanud rahvusvaheliselt. Tänaseks on sel kontorid mitmetes suurlinnades üle maailma, sealhulgas New Yorgis, Hongkongis, Pariisis ja Genfis.

Sotheby's korraldab regulaarselt kunstioksjoneid, kus müüakse mitmesuguseid kunstiobjekte, sealhulgas maale, skulptuure, antiikesemeid, mööblit, ehteid ja palju muud. Nende hulgas on nii ajalooliselt olulisi kui ka tänapäevaseid teoseid.

Oksjonite korraldamisel hoolitseb Sotheby's kvaliteedi, autentsuse ja turuväärtuse tagamise eest. Enne oksjonile minekut uuritakse ja autenditakse hoolikalt iga objekti ning antakse välja detailne kirjeldus koos päritolu ja ajalooga.

Sotheby'se oksjonitele pääsemiseks peab kunstiteos või ese läbima valikumenetluse. Kui objekt on valitud oksjonile, siis see kuvatakse enampakkumise kataloogis, kus on näha selle kirjeldus, kvaliteet ja hindamine. Oksjonid toimuvad reaalajas, kus potentsiaalsed ostjad saavad pakkumisi teha kunstiteose või eseme ostmiseks.

Sotheby's on tuntud mitmete maailmarekordite püstitamise poolest kunstioksjonitel. Nende oksjonitel on müüdud mõned kõige kallimad kunstiteosed ja haruldused maailmas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles