Sarah Ferguson sai ehmatava diagnoosi: palun minge kontrollige oma rindu!

Elu24
Copy
Sarah Ferguson
Sarah Ferguson Foto: Scott Garfitt/Scanpix

Yorki hertsoginna Sarah Ferguson teatas hiljaaegu, et on maadelnud rinnavähiga ja käinud seetõttu ka noa all.

63-aastase Fergusoni sõnul avastati vähk regulaarsel mammograafia sõeluuringul.

Yorki hertsoginna esindaja sõnul diagnoositi naisel hiljuti rutiinsel mammograafia sõeluuringul rinnavähi varajane vorm. Tal soovitati teha operatsioon, mis on nüüdseks edukalt tehtud. Arstid on Fergusonile öelnud, et paranemise prognoos on hea, vahendab People.

Fergusoni sõnul on ta äärmiselt tänulik kõigile oma arstidele, kes aitasid rinnavähi niivõrd varajases staadiumis avastada ja teda ravida.

Hello Magazine kirjutab, et Ferguson rääkis oma diagnoosist enda hiljutises taskuhäälingu episoodis, mis lindistati päev enne lõikust. «Homme lähen mastektoomiale. Tahan, et iga inimene, kes seda osa kuulab, läheks enda rindu kontrollima. Minge tehke seda!» pani Ferguson inimestele südamele.

Ta tunnistas ka, et tegelikult ei plaaninud ta üldse sõeluuringule minna, kuid tema õde kannustas teda. «Ära oota selle asjaga,» meenutab Ferguson õe sõnu.

Fergusoni opereeriti kuningas Edward VII haiglas Londoni kesklinnas. Praegu on ta kodusel ravil Windsori lossis.

Sarah Ferguson abiellus 1986. aastal prints Andrew'ga ja sai Yorki hertsoginna tiitli. Neil on kaks tütart: printsess Beatrice ja printsess Eugenie. Paar lahutas juba 90ndatel, kuid elab siiski veel koos.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles