PÕUD NIIDAB JALUST Talupidajad on ahastuses: kui eelmisel aastal saime 30 heinapalli, siis sel aastal kõigest seitse (1)

Annaliisa Köss
, reporter-toimetaja
Copy
Heinapallid. Foto on illustratiivne.
Heinapallid. Foto on illustratiivne. Foto: Shutterstock

«Mõtlesime, et ilmad on ilusad ja miks mitte ka kuiv hein ära teha. Aga kui peremees niidukiga peale läks, oli teada, et asi on ikka väga-väga nutune,» kirjeldab Kassisoo rantšo pererahvas tänavust nukrat heinategu. Mõned päevad tagasi avaldas sama muret ka Eesti Lihaveisekasvatajate Selts, mistõttu palutakse ühismeedias heade maaomanike abi.

«Mõtlesime, et ilmad on ilusad ja miks mitte ka kuiv hein ära teha. Juba kevadel vaatasime, et no ei kasva see hein absoluutselt ja kõrs kasvatas juba üsna väikselt pea valmis. Siis vaatasime, et oh, isegi on nagu mingisugust kasvu visanud, et väga hull vist asi ei olegi, aga siiski... Kui peremees niidukiga peale läks, oli teada, et asi on ikka väga-väga nutune,» jagab Lõuna-Eesti piiri ääres Muhkva külas tegutseva Kassisoo rantšo pererahvas tänavust nukrat heinategu. 

Kui eelmisel aastal said nad 1,8 hektari suuruse heinamaa pealt 30 heinapalli, siis sel aastal kõigest seitse. «See on ikka väga-väga nigel!» kurvastab perenaine Kairi. Ta lisab, et väga suuri pisaraid nad praegu ei vala, sest neil on veel eelmisest aastast ligi kakssada palli alles. «Pole küll kvaliteetne, aga vähemalt on mingitki nosimist.»

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles