«Kõigi aegade halvim riigipöördekatse.» Säutsumaailm reageeris Prigožini mässu ootamatule lõpule

Elu24
Copy
Ootamatult teatas Prigožin aga edasitungi lõppemisest ja Vene riigimeedia ütles, et Wagneri võitlejad naasevad Ukrainasse, Prigožin ise aga põgeneb Valgevenesse.
Ootamatult teatas Prigožin aga edasitungi lõppemisest ja Vene riigimeedia ütles, et Wagneri võitlejad naasevad Ukrainasse, Prigožin ise aga põgeneb Valgevenesse. Foto: AP/Scanpix/Twitter

Kiiresti alanud Prigožini mäss sai järsu lõpu, edasitung lõpetati ja terve laupäeva sündmuste käigul kätt pulsil hoidnud netirahvas pidi pettuma. «Kas «Troonide mängu» stsenaristid kirjutasid selle lõpu?» küsitakse Twitteris.

«Võtame hetke vaikuseks selle haleda riigipöördekatse märkamata jäänud ohvrile, Toomas Hendrik Ilvesele, kes peab nüüd popkorni tagasi kappi panema,» säutsus Tartu Ülikooli nooremteadur ja lektor Imar Koutchoukali.

Nimelt oli president Toomas Hendrik Ilves sündmuste arenedes võtnud välja popkorni, kuid riigipöördekatse sai ootamatu lõpu. «Seadke end sisse vene kultuurilise meelelahutuse õhtuks,» säutsus Ilves paar tundi varem. 

«Venemaa tänased sündmused on ilmselt skriptitud samade tegelaste poolt, kes kirjutasid «Troonide mängu» 8. hooaja,» kirjutas poliitik Lemmit Kaplinski, viidates kuulsa HBO telesarja pettumust valmistanud viimasele hooajale. 

Võrdlus «Troonide mängu» viimase hooajaga toodi esile ka Ukraina sõjasündmusi kajastaval Saint Javelini kontol. «Lukašenka peatab Prigožini? Kõigist inimestest? See ongi kõik? Kas «Troonide mängu» stsenaristid kirjutasid selle lõpu?»

«Kõik käib alla. Isegi Venemaa putšid ei pea enam kolme päeva vastu,» kirjutas advokaat Kaupo Lepasepp nördinult.

«Kõigi aegade halvim riigipöördekatse,» säutsus Vladimir Putini libakonto.

Mäss arenes alguses suure kiirusega ning Prigožini väed lahkusid reedel Ukraina baasidest ja sisenesid Venemaale, eile võtsid üle Vene lõunaringkonna sõjalise juhtimise Doni-äärses Rostovis ja asusid liikuma Moskva poole.

Ootamatult teatas Prigožin aga edasitungi lõppemisest ja Vene riigimeedia ütles, et Wagneri võitlejad naasevad Ukrainasse, Prigožin ise aga põgeneb Valgevenesse. Kreml teatas, et ei anna Prigožinit ega tema võitlejaid kohtu alla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles