VÕTTIS KOLM KORRAGA Saku alevikku külastas kurikuulus rattavaras

Elu24
Copy
Jalgratas. Foto on illustreeriv.
Jalgratas. Foto on illustreeriv. Foto: Mihkel Maripuu

Saku ja Kiili piirkonnapolitseinik jagab ühismeedias lugu visast rattavargast, kes tunni aja jooksul proovis pihta panna koguni kolme jalgratast. 

Saku ja Kiili piirkonnapolitseinik jagab oma Facebookis seika möödunud teisipäevast, mil Saku alevikku külastas kurikuulus rattavaras. 

«Tiigi tn 4 elav tähelepanelik naaber nägi, et võõras isik istus maja ees seisnud lukustamata jalgratta selga ja sõitis sellega ära, mistõttu helistas ta kohe hädaabinumbril 112. Kohale saabunud politseipatrull märkas kirjeldusele vastavat jalgratturit mõned minutid hiljem, kuid kuna ei suudetud leida sõiduvahendi omanikku, võeti ratas politseisse hoiule ja sellega sõitnud isik tuvastati,» kirjutab politseinik. 

Mõned tunnid hiljem selgus, et tühjade kätega pikanäpumees Sakust siiski ei lahkunud, sest ta oli kooli spordihoone juurest kaasa haaranud järgmise lukustamata jalgratta, millega jõudis Tallinnasse.

Politseipatrull tuvastas varga isiku, piirkonnapolitseinik helistas talle ja palus ratta tagasi tuua, mida ta suurt vaeva nähes ka tegi (ta oli jõudnud selle juba maha müüa) ning tagastas selle järgmisel päeval koos lenksu külge riputatud kiivriga.

«Samuti avaldas ta meile Tiigi 4 varastatud, kuid Pargi 29 ette jäetud jalgratta asukoha ja rääkis, et võttis ühe jalgratta Tiigi 4 maja eest, kuid kuna teele jäi Pargi 29 maja, mille ees seisis tema arvates väärtuslikum lukustamata ratas, siis vahetas selle kerge vaevaga teise vastu, mille patrull tal natuke hiljem ära võttis.» 

Seega varastati teisipäeval Sakust tunni aja jooksul kolm jalgratast, kuid tänu valvsale hädaabinumbrile helistajale sai politsei kiiresti reageerida ja tegutseda, mistõttu jõudsid kõik need jalgrattad õnnelikult oma koju tagasi.

Rattavargaga tegelevad edasi uurijad.

Lukustage oma jalgratas

Selle loo valguses annab politsei järgmist nõu: «Lukustage alati oma jalgratas selle juurest lahkudes ja tuletage seda meelde ka oma lastele. Kahtlast tegevust märgates helistage 112.» 

Varastatud jalgratta kättesaamise tõenäosus on politsei sõnul tavaliselt kahjuks väga väike, kuna rattad müüakse edasi paari tunni jooksul. Kodukindlustus ei hüvita alati lukustamata jalgratta vargust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles