USAst Prantsusmaa ja Lähis-Idani: Eesti abieluvõrdsuse uudis jõudis maailma ajakirjandusse, tähelepanu püüdis üks eriti kentsakas pealkiri (13)

Elu24
Copy
Vikerkaarelipp.
Vikerkaarelipp. Foto: Eternar/Shutterstock

Riigikogu võttis teisipäeval vastu ajaloolise otsuse seadustada samasooliste abielu ning uudis levis kulutulena maailma suurtes ajakirjandusväljaannetes. Pealkiri «Eestist saab esimene Kesk-Euroopa riik, mis lubab samasooliste abielu» tekitas aga paljudes hämmingut.

Rahvusvaheline uudisteagentuur Reuters jagas teisipäeval nii oma kodulehel kui ka Twitteri kontol uudist abieluvõrdsuse kohta. Küll aga hakkas paljudele silma asjaolu, et Eestit nimetati Kesk-Euroopa riigiks.

«Eestist saab esimene Kesk-Euroopa riik, mis lubab samasooliste abielu,» pealkirjastati uudis. «Samasooliste abielu on seadustatud suures osas Lääne-Euroopas, kuid mitte Kesk-Euroopa riikides, mis olid kunagi kommunistliku võimu all ja Moskva juhitud Varssavi pakti alliansi liikmed, kuid nüüd on NATO ja suures osas Euroopa Liidu liikmed,» on artiklis kirjas. Eesti paigutamine Kesk-Euroopasse tekitas paljudes aga hämmingut. 

Kommentaarid (13)
Copy
Tagasi üles