HOIATUS Virumaa mees sattus sündsusetu skeemi ohvriks: postkasti tuli video, kus minust oli tehtud ennast rahuldav autojuht (1)

Annaliisa Köss
, reporter-toimetaja
Copy
Foto: Shutterstock / kuvatõmmmis Messengerist / Elu24 kollaaž

«Kõik sai alguse nii, et tuli videokõne läbi Messengeri,» alustab Janno ehmatava kogemuse kirjeldamist. Pärast seda tehti temast vaid 20 minuti jooksul sündsusetu video, mille kaudu hakati raha välja pressima. Politsei- ja piirivalveameti kommunikatsioonibüroo politseikapten Maarja Punak ütles, et Eesti nimega tütarlaste kontosid, kes selliselt tegutsevad, on mitmeid, kuid tegelikult on konto taga hoopis kolmas inimene.

«Kõik sai alguse nii, et tuli videokõne läbi Messengeri. Võtsin kogemata vastu. Must pilt, muud ei midagi. Võtsin telefoni kätte, et lähemalt vaadata, ja kõne katkes. Umbes 20 minutit hiljem tuli postkasti video, mis oli korralikult töödeldud. Mul olid püksid jalast võetud ja tehtud minust ennast rahuldav autojuht,» jagab Janno ühismeedias ehmatavat kogemust, kui pealtnäha süütust kõnest sai väljapressimine.

«Video mõte oli selles, et see neiu ütles, et [ma] kannaks talle 2500 eurot üle või muidu laadib selle video internetti üles,» kirjeldab ta ja lisab, et see neiu on ilmselt kellegi varikonto, sest hilisemad nimed, kellele raha kanda, on hoopis teised.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles