Raekoja hoone tekitab tartlastes vastakaid arvamusi. «Kas suvehommikul pole muud märgata kui maja katkist kohta?» (1)

Triin Roos
, Elu24 reporter-toimetaja
Copy
Tartu raekoda.
Tartu raekoda. Foto: Margus Ansu

Tartu kesklinnas töötanud mehele hakkas silma ühe külje pealt lagunev raekoja maja. «Linnavalitsuse hoone laguneb,» ütleb ta ning jagab fotot. Postituse all on tekkinud arutelu ja mitte kõik pole rahul sellele probleemile osutamisega. «Kas soojal suvehommikul pole muud märgata kui maja katkist kohta?» küsib üks tartlane.

Grupis «Märgatud: Tartus» on tartlane postitanud foto, kus osutab lagunevale raekojale. «Kui linnavalitsuse enda hoone laguneb, mis teisel pool seinu võib veel toimuda?» küsib Uve ning jagab järgmist fotot.

Lagunev fassaad.
Lagunev fassaad. Foto: KPE Katusepesu

Uve sõnul on olukord vägagi nukker. «Teostasime töid Lydia hotellis ja lausa karjus raekojas see olukord silma,» ütles ta Elu24-le.

Uvele vastab Kristiina, kes ütleb: «See postitus näitab inimese rahulolematust endas ja tema elus. Ilusas Tartus Raekoja platsil jalutades soojal suvehommikul pole muud märgata kui linnavalitsuse maja katkist kohta ja kukkuda seda pildistama, et saaks hakata jälle vaagima, mis kuskil valesti võiks olla, keegi kusagil halb ja paha, midagi on kindlasti keegi jälle valesti teinud.» Ta jätkab: «Aga mis oleks, kui vaataks korraks peeglisse ning mõtleks, kuhu enda elurõõm kadus, ja parandaks maailmavaadet? Väga palju ilusat ja toredat on siin elus, kindlasti ka sinul.»

Valdeko aga ei mõista, kas Tartus võib siis kõik laguneda ja sellele polegi vaja tähelepanu pöörata. «Ühesõnaga teie arust võib Tartus kõik laguneda, peaasi et on ilus ilm ja ei ole sul vaja ringi vaadata. Kõik ju korras,» vastab ta Kristiinale. 

Hoone väline seisukord ei ütle midagi sisemuse kohta

Fotot kommenteerinud Markko ütleb, et hoone väline seisukord ei ütle midagi sisemuse kohta. «Hoone välisosa on loodujõududele kättesaadav ja vihm ning muud asjad teevad ikka oma töö. Need aga ei mõjuta siseruume. Seega on vale arvata, nagu väline osa ütleks sisemise kohta midagi,» kirjutab Markko.

«See on, nagu arvata, et kui inimene vananedes koledamaks läheb, kortsud ja muud asjad naha peale tekivad, siis muutub ka inimene seest koledaks.»

Raekoda saab renoveeritud

Tartu linnavalitsuse kommunikatsioonijuht Lilian Lukka ütleb, et remont on juba välja kuulutatud. Tööde käigus uuendavad ehitusmehed hoone fassaadi, teevad korda katuse ning üht-teist hoones sees ka. Raekoja hoone remondist saab pikemalt lugeda Tartu Postimehe artiklist.

«Remont algab reaalselt ilmselt juuli alguses,» avaldab Lukka Elu24-le.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles