Käärijäga Eurovisioonil esinenud eestlannast tantsija: see oli minu jaoks midagi täiesti erakordset

Elu24
Copy
Eurovisoonil Soomet esindanud Käärijä kontsert Flex Festil.
Eurovisoonil Soomet esindanud Käärijä kontsert Flex Festil. Foto: Mihkel Maripuu

«Eurovisiooni-aeg oli ikkagi täitsa hull,» ütles eestlannast tantsija ja tantsuõpetaja Katri Mäkinen, kes rääkis «Terevisioonis», kuidas temast sai Käärijä euroloo «Cha Cha Cha» tantsija. Mäkinen arvas, et inimestele meeldis nii lugu kui ka lava-show just seetõttu, et see oli midagi täiesti uudset.

«Tegelikult tunnen ennast rohkem tantsija kui õpetajana,» rääkis «Terevisioonis» Soome eurolauliku tantsija Katri Mäkinen, kes hakkas tantsimist õppima umbes 30 aastat tagasi. Kõigepealt oli ta võistlustantsija ning ühel hetkel jõudis tasapisi ka tantsuõpetuseni.

Lisaks tantsijaametile töötab Mäkinen aeg-ajalt teatrite lavakujundajana. «Ma olin isegi Käärijä show abikujundaja,» märkis ta, lisades, et Käärijäga kohtus ta tänu ühisele tuttavale, kes kutsus teda show'le tantsijaks.

«Eurovisiooni-aeg oli ikkagi täitsa hull,» ütles eestlannast tantsija, kes oli Liverpoolis koos Käärijä ja tema meeskonnaga kokku kaks nädalat. «See aeg oli minu jaoks midagi täiesti erakordset.» 

Eurovisioonil Soomet esindanud Käärijä kontsert Flex Festil.
Eurovisioonil Soomet esindanud Käärijä kontsert Flex Festil. Foto: Mihkel Maripuu

«Ma arvan, et me suutsime midagi sellist luua, mida publik ei olnud varem näinud,» rääkis Mäkinen Käärijä euroloo «Cha Cha Cha» fenomenist. Ta usub, et ka publik nägi, kui tore neil seda show'd laval teha oli. «Vahel läheb nii, et kui panna mingid imelikud asjad kokku, siis saabki midagi väga kihvti.»

Mäkinen tunnistab, et juba Liverpoolis oli tunda, kuidas inimesed neile väga kaasa elavad. «Kui Rootsi sai 12 punkti, karjusid kõik inimesed ühehäälselt: «Cha cha cha,»» meenutas naine, ent lisas, et ju pidi nii minema, et Soome sel korral teiseks jäi.  

«Tema käest küsiti, et kui sa tšatšat tantsiksid, siis kuidas sa liiguksid,» meenutas tantsija, kuidas Käärijä enda «Cha Cha Cha» tantsusammud välja mõtles.

Vaata Mäkineni täispikka intervjuud:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles