TÄNAVAKÜSITLUS «Toimub ühisnälgimine!» Kuidas järsk hinnatõus mõjutab eestlaste jaaniplaane?

Copy
Peadpööritavate hindadega on pihta saanud kõik
Peadpööritavate hindadega on pihta saanud kõik Foto: Taavi Sepp / kollaaž

Hinnad on muutunud Eestis viimase aasta jooksul väga krõbedaks, kuid ega seepärast tänavune jaanipäev tulemata jää. «Kõik on lihtsalt niivõrd kallis, et ei ole võimalik osta mitte kui midagi... No kehakaalu pärast ka, kuid arvan, et terve suvi tuleb nälgida,» naljatas näitleja Rain Tolk ja ütles, et jaanidel toimub tema juures ühisnälgimine.

Kauaoodatud jaanipäev on ukse ees ning pole vist eestlast, kes ühel või teisel moel seda pikka nädalavahetust ei tähistaks. Kuid eelmise aastaga võrreldes on hinnad palju krõbedamad. Niisiis käisime inimestelt uurimas, kas tänavune jaanimöll tuleb neil seepärast ka kesisem. «Jaa, kindlasti tuleb,» kinnitas näitleja Rain Tolk, lisades, et kõik on lihtsalt nii kallis, et ei ole võimalik mitte kui midagi osta.

Teisedki nõustusid, et kõrgete hindade tõttu tuleb poes näpuga järge ajada. «Ma ei saa endale enam mitte midagi lubada... ei kala ega midagi, sest kõik on nii kalliks läinud,» ütleb Jüri, kes on viimased aastad pidanud oma nigelavõitu pensioniga ära majandama. «See 50 eurot, mis riik mulle juurde andis, sellest on tõesti vähe kasu!» 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles