Karl Madis meenutab lahkunud poega: siiani on tunne, et laps võidi hoopis kellelegi teisele anda

Elu24
Copy
07.06.2023 Tallinn, muusik Karl Madis.
07.06.2023 Tallinn, muusik Karl Madis. Foto: Mihkel Maripuu

Laulja Karl Madis rääkis Vikerraadio saates «Käbi ei kuku...» traagilise loo oma esimesest lapsest, kes suri sünnitusmajas. Kahtlust tekitavaid asjaolusid oli 1980ndatel toimunu juures mitmeid ning vanematel on siiani tunne, et laps võidi hoopis kellelegi teisele anda.

«Öeldi, et laps suri, riik matab ja maksab, aga kummaline on see, et hauakohta ei ole. Jäid kahtlused. Seal olid nüansid, kus ka Helile (Karl Madise esimeste laste ema – toim) last ei näidatud. Ta tunneb kogu aeg, et ta on olemas, ja ka sensitiiv ütles, et teil on üks poiss veel,» ütles Madis ja lisas, et nooruses ei tulnud nad selle peale, et asja täpsemalt uurida, kuna usaldasid ametnikke, vahendab portaal Menu.

«Nüüd on kahtlus, et ta võib isegi elada,» sõnas Madis saates ja selgitas, et tuttava ämmaemandast ema on hiljem rääkinud lugusid, kuidas nõukogude ajal polnudki sellised juhtumid haruldased, kus lapsed sünnitusmajas kellelegi teisele anti. Karl Madis ei näinud oma esimest poega kordagi, sest isasid haiglasse ei lubatud.

Alles hiljuti kirjutasime, et peagi täitub muusiku salajane unistus. «Ma tegelikult oleks juba kümme aastat tagasi tahtnud kahte tütart saada, aga ei õnnestunud,» tunnistas Madis. Pärast seda, kui temalt see võimalus 22 aastat tagasi ära võeti, on ta enda sõnul igatsenud päris oma perekonda.

Nüüd valmistubki Madis augustis taas isaks saama oma kahekümnendates eluaastates kaaslanna kõrval.

Loe pikemalt siit: SUUR INTERVJUU 〉 Karl Madis 63-aastaselt lapse saamisest: insult on märk, et kui mitte nüüd, siis millal

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles