UUS KUUM KOOSLUS «Ma näen su häält» staariga duot tegev Merike Susi: Maurizio tuli mu esinemisele ja astus spontaanselt lavale

Elu24
Copy
Eesti muusik Merike Susi lõi koos itaallase Maurizio D'Agapitoga omapärase muusikalise duo
Eesti muusik Merike Susi lõi koos itaallase Maurizio D'Agapitoga omapärase muusikalise duo Foto: Erakogu

Eesti muusik ja üheksa aastat bändi Meie Mees kuulunud Merike Susi jagab nüüdsest lava Itaaliast pärit muusikuga, kes on paljudele tuttav saatest «Ma näen su häält». 

Kogenud muusik Merike Susi ja Itaaliast pärit, kuid aastaid Eestis elanud Maurizio D'Agapito on pannud pillid ühte kappi! Muusikud lõid ainulaadse duo MauMer, mis seob Itaalia ja Eesti traditsioonilist muusikat. Duo toob kuulajateni lood, kus kõlab nii eesti kui ka itaalia keel.

«Maurizio tuli ühele minu esinemisele ja ta tuli ka spontaanselt lavale,» kirjeldas Merike Elu24-le, kuidas duo alguse sai, «laulsime duetina lugu «Imagine» ja rahvale väga meeldis.» Merikese sõnul olid nad üksteisest teadlikud, kuid tollest õhtust saigi nende koostöö alguse.

«Olen vist ainus naismuusik Eestis, kes on teinud koostööprojekte enam-vähem kõigi temperamentsete muumaalastega, kes Eestisse kolinud,» teatas Merike rõõmsalt ja hakkas oma koostööpartnereid loetlema. «Näiteks Dave Benton, James Werts, Ricardo Guarilha, Ndioba Gueye jne. Enda plaadigi salvestasin Hollandis kohalike stuudiomuusikutega.»

«Ma näen su häält» saates Elina Nechayevaga lõpuduetti laulnud ja televaatajate südamed võitnud Maurizio kohta on Merikesel öelda vaid head. «Tema näol on tegemist eelkõige väga siira ja südamliku inimesega, naturaalse muusikalise andega. Meie energiad ja musikaalsused sobivad imeliselt.»

Esimene ühine lugu on duol juba ilmavalgust näinud! MauMeri esimene singel kannab pealkirja «Evviva» ja selles kuuleb kahte keelt. «Eestikeelsed tekstiosad kirjutan ise, et ikka haakuks itaaliakeelse tekstiga,» nentis Merike ja lisas, et «Evviva» on elu ülistav lugu.

Duol hetkel endale otseseid eesmärke seadnud ei ole. «Meil polegi niivõrd eesmärke, kuivõrd nautida hetke ja teha lihtsalt muusikat,» tõdes eestlanna.

Juulis on duol plaanis esinemisi, millel saab silma peal hoida nende ametlikul Facebooki lehel. 

Võrus sündinud Merike on lõpetanud klassikalise klaveri eriala ja musitseerinud erinevates bändides juba enne 80ndaid. Lisaks mitmetele teistele koostöödele liitus Merike 1998. aastal ansambliga Lament ning 2000. aastal ansambliga Meie Mees.

2005. aastal alustas Merike oma soolokarjääri ja üheksa aastat hiljem tuli välja tema debüütalbum. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles