FOTO Naine pani tee äärde vajaliku asja, mille kaaslinlased heaks kiitsid (2)

Triin Roos
, Elu24 reporter-toimetaja
Copy
Kergliiklustee. Foto on illustreeriv.
Kergliiklustee. Foto on illustreeriv. Foto: Triin Roos, Elu24

Elvalanna Anne usub, et väikeste heategude abil saab iga inimene maailma paremaks muuta. Anne pani oma kodu lähedale tee äärde pingi, et möödujad saaksid jalga puhata. «Väga mõistlik. Aitäh, et hoolite,» tänab teda üks Elva elanik.

Et möödujatel oleks koht, kus jalga puhata, on Elva elanik Anne pannud oma kodu juurde tee äärde pingi. «Teekonnal turuplatsist Käärdisse pole pinke enne metsa. Panin ühe Uuele tänavale. Kasutatagu puhkamiseks,» kirjutab Anne Elva ühismeediagrupis. «Kuna mul on seda pinki ka muidu vaja, siis oleks hästi tore, kui see rändama ei läheks. Ööseks korjan ära, hommikuti tõstan tagasi,» ütleb naine. 

«Palun austada mu pingi tänava äärde tõstmist viisakusega, mitte prügistada ega lärmata. See on mõeldud puhkamiseks. Palun teha ruumi teisele, kel vaja oleks samuti hinge tõmmata, muidu istu keskel või kuidas iganes, pinki lõhkumata. Ehk selline lihtne inimlikkus on selle pingi kasutamise reeglistik,» avaldab Anne ja lisab pildi pingist.

Tee äärde pandud pink.
Tee äärde pandud pink. Foto: Erakogu

Anne ütles Elu24-le, et kuigi vallal on ka kindlasti plaanis pinke paigaldada, võib inimene ise samuti istekoha oma kodu juurde panna, kui ta näeb selleks vajadust. «Tõsi, tuleb kaaluda, kas see sobib ka naabritele. Aga kes näeb ja saab, võib oma tänaval ise lahendada istumiskoha teema,» ütleb ta.

Elva elanikud kiidavad Anne tegu ja peavad seda tänuväärseks. «Väga tore algatus! Võtke eeskuju! Loodame, et inimestel jätkub inimlikkust käituda vastavalt,» ütleb Ljubov. «Väga mõistlik. Aitäh, et hoolite,» sõnab Maie. 

Pinke tuleb juurde

Elva vallavalitsuse kommunikatsioonijuht Eliise-Berta Tarto ütleb, et vallavalitsus täiendab järk-järgult aasta ringi valda pinkide, prügikastide ja muu inventariga.

«Konkreetsed ettepanekud on alati teretulnud ja võib otse Elva vallavalitsusele edastada Elva valla äpi või 24/7 heakorratelefoni 3333 666 kaudu,» ütleb Tarto.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles