Kaks ameeriklast leiti Mehhiko luksushotellist surnuna

Getter Trumsi
, tegevtoimetaja
Copy
Hotell Mehhikos. Pilt on illustreeriv.
Hotell Mehhikos. Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Kui politseinikud ja parameedikud teisipäeva õhtul kell üheksa ühe Mehhikos asuva luksushotelli tuppa astusid, olid selle rentinud ameeriklased juba surnud. Vägivallatunnuseid surnukehadelt ei leitud.

Kaks ameeriklast leiti Baja Californias Mehhiko luksushotellist surnuna, vahendab ABC News. Politsei ja meedikud saabusid sündmuskohale umbes kella üheksa ajal õhtul, kuid hotellitoa rentinud ameeriklased olid selleks ajaks juba 10 kuni 11 tundi surnud olnud.

Algul avaldati kohalikus meedias, et ameeriklased olid 30ndates, kuid USA väljaanne vahendab, et meesterahvas oli 41-aastane John Heathco ja naine 22-aastane Abby Lutz.

Kolmapäeval avaldati, et vägivallatunnuseid surnukehadel ei olnud ning surmapõhjuseks on mürgistus, kuid täpseid üksikasju alles tuvastatakse.

Kahtlustatakse, et ameeriklased surid gaasimürgistusse, vahendab New York Post. Viimastel aastatel on sarnaseid juhtumeid Mehhikos olnud teisigi. Möödunud oktoobris leiti Mehhiko rendikorterist surnuna kolm ameeriklast, nendegi puhul kahtlustati gaasimürgistust.

2018. aastal surid Mehhikos Tulumi kuurordis katkise boileri tõttu tekkinud gaasilekke tagajärjel ameeriklaste paar ja nende kaks last.

Mehhiko on gaasilekete probleemi all kannatanud juba pikemat aega, vahendab globalissues.org. Satelliidifotodelt on näha, et Mehhiko nafta- ja gaasitorustik paiskab atmosfääri metaani. Möödunud suvel avaldasid Euroopa teadlased, et 2021. aasta detsembris paiskus Mehhiko lahes naftafirma Pemex platvormilt õhku 40 000 tonni metaani.

2021. aastal kirjutas Mehhiko alla rahvusvahelisele metaanileppele, lubades 2030. aastaks metaani emissiooni 30 protsendi võrra vähendada. Kindlat plaani selle eesmärgi saavutamiseks ei ole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles