Heiki Valner meenutab Olaf Suuderit: mees, keda väga hindasin ja hinges pidasin

Triin Roos
, Elu24 reporter-toimetaja
Copy
Saatejuht Olaf Suuder.
Saatejuht Olaf Suuder. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Juuni alguses vapustas kogu Eestit armastatud tele- ja raadioajakirjaniku Olaf Suuderi surm. «Alles nüüd jõuab kohale. Jube kahju ja nii-nii kurb,» ütleb Heiki Valner Suuderit meenutades.

6. juunil lahkus meie hulgast Kanal 2 uudisteankur Olaf Suuder. 50-aastane teleajakirjanik suri ootamatu terviserikke tagajärjel. «Ta oli mitmeplaaniline inimene, kes oli soliidne ja väljapeetud,» ütles Kanal 2 juht Jüri Pihel, lisades, et Olaf mõjus teleekraanil alati targa ja intelligentsena. «Ükskõik kui raskeid uudiseid ta esitama pidi.» 

Meedias on ilmunud arvukalt meenutusi ja järelehüüdeid kolleegidelt ja sõpradelt. Ajakirjanik ja Loomapäästegrupi asutaja Heiki Valner avaldas oma Facebooki lehel 13. juuni õhtul järelehüüde Olaf Suuderile.

«Teinekord peab hinge tühjaks rääkima. Enamasti olen vait, kui keegi minekut teeb. Mul vanamees ka otsa peal,» kirjutab Valner. «Praegune oli küll ootamatu. Polnud üldse valmis. Kuidas siis nii?»

«Üks mees, keda väga hindasin ja hinges pidasin. Minust noorem ka. Ei ta kirunud kedagist taga – ikka tasa ja targu.»

«Alles nüüd jõuab kohale. Jube kahju ja nii-nii kurb. Esimest korda teen moka lahti. Pätsasin enda teadmata lause «Mina tänan». Mõjutasid. Tervita mu mampsi, kui näed! Nii need asjad nüüd küll käima ei peaks,» avaldab Valner.

«See oli tõesti ootamatu ja kurb uudis,» ütleb Valneri mõtteavaldust kommenteerinud Kaie. «Liiga noor, et surra,» lisab Kati. «Nüüd meie täname, et olid olemas,» lausub Sirje. «Olaf oli hea kolleeg. Mitmekesine ka rallis,» sõnab Kalju. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles