TIPUST TOPINI Sada kümneliikmelist tiimi jookseb nädalavahetusel Suurelt Munamäelt Tallinnasse. Korraldaja: ootame tee äärde kaasaelajaid

Annaliisa Köss
, reporter-toimetaja
Copy
Tipust Topini teatejooks 2021. aastal.
Tipust Topini teatejooks 2021. aastal. Foto: Aldis Toome

Sel nädalavahetusel võtavad kümneliikmelised tiimid juba seitsmendat korda ette teatejooksu Suure Munamäe tipust Tallinnasse Piritale, läbides ühtekokku 337 kilomeetrit.

17. juuni varahommikul saab Suure-Munamäe tipus stardi teatejooks Tipust Topini 2023, mille käigus sada kümneliikmelist tiimi asub joostes teele Tallinna poole. Seitsmendat aastat toimuv ühisjooks on ülimalt populaarne ja limiteeritud arv kohti täitus jaanuaris vaid loetud minutitega.

Ürituse peakorraldaja Sten-Eric Uibo sõnul alustati seitse aastat tagasi vaid kolmekümne jooksja ehk kolme tiimiga, mistõttu võib ta julgelt väita, et jooksu kui spordiala propageerimine on igati korda läinud.

Eriliseks teeb jooksusündmuse asjaolu, et tegemist ei ole võistlusega, vaid selle eesmärk on populariseerida üheskoos jooksmist ning tutvustada Eestimaa kaunemaid paiku.

Joostakse nii päeval kui ööl

Teatejooksu rada kulgeb marsruudil Haanja-Rõuge-Sõmerpalu-Sulbi-Kooraste-Otepää-Palupera-Elva-Nõo-Külitse-Tartu-Lähte-Elistvere-Luua-Änkküla-Jõgeva-Vaimastvere-Vägeva-Rakke-Äntu järved-Väike-Maarja-Tapa-Lehtse-Jäneda-Aegviidu-Kõrvemaa-Vikipalu-Kehra-Raasiku-Maardu-Tallinn.

Joostakse teatejooksu formaadis, nii et iga osaleja läbib ühe etapi jooksul 8-16 km. Iga jooksja käib rajal kolm korda ning joostakse katkematult nii päeval kui öösel.

Teatejooks Tipust Topini Tartus 2022. aastal.
Teatejooks Tipust Topini Tartus 2022. aastal. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Uibo sõnul on tänavusteks märksõnadeks palavus ja pealtvaatajate kaasamine. Kuna nädalavahetuseks lubab isegi kuni 31-kraadist kuumust, soovitab peakorraldaja piisavalt vedelikku tarbida ning teadlikult tempot valida.

Kuna jooksjad läbivad mitmeid asulaid ning kõikjal jääb tee äärde ka elumaju, oodatakse kohalikke kaasa elama. «Miks mitte neid kuumal päeval ka kastmisvoolikust pritsida,» teeb Uibo ettepaneku, kuidas saaks pealtvaatajad ka jooksjatele kasulikud olla.

Jälgi jooksjate liikumist GPS-jälgimise kaudu siit

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles