VIDEO Politsei tabas ebaseaduslikud kiirendajad. «On seadusevastane kutsuda juhte üles vastassuunas sōitma»

Triin Roos
, Elu24 reporter-toimetaja
Copy
Ebaseaduslikule kiirendusvõistlusele kogunenud autod.
Ebaseaduslikule kiirendusvõistlusele kogunenud autod. Foto: Ekraanitõmmis videost.

Twitterisse on postitatud video, kus on näha arvukalt autosid ning mitut vilkuritega politseiautot. Mis täpsemalt toimus?

Politsei avastas 8. juunil illegaalse kiirendusvõistluse. «Väike samm ühiskonnale, suur samm meie jõmlusevastases võitluses,» ütleb Vaiko Vaher, kes video Twitterisse postitas. 

Põhja prefektuuri liiklusjärelevalve talituse juht Taavi Kirss ütles Elu24-le, et 8. juunil viis politsei Tallinnas ja Tallinna lähiümbruses läbi liiklusjärelevalve reidi, et kontrollida sõidukeid, mis kogunevad Ülemiste keskuse ümbrusse ja liiguvad sealt ebaseaduslikele kiirendusvõistlustele.

«Mõnikümmend minutit enne südaööd reageerisid liiklusjärelevalvetalituse patrullid Kiili valda Valli teele, kuhu oli omavaheliseks kiirendusvõistluseks kogunenud 30 sõidukit. Kontrollisime kõikide sõidukite puhul üle nende tehnilise seisukorra enne, kui nad uuesti liiklusse lubasime. Mõned sõidukid tuli suunata erakorralisse tehnokontrolli,» rääkis Kirss.

«Tuvastasime ära ka ebaseadusliku ürituse korraldaja, kes seisis stardijoonel ja kutsus sõidukeid võistlema. On ebaseaduslik kutsuda juhte üles vastassuunas sōitma ning kiirust ületama. See on juba avalik üritus, mis peab olema registreeritud ja turvameetmetega tagatud,» selgitas Kirss. «Samuti tekitavad kiirendamises osalevad sōidukid valju heli, mis häirib inimeste öörahu.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles