Välismaine kelm sai petmiskatse eest kopsaka trahvi

Triin Roos
, Elu24 reporter-toimetaja
Copy
Rumeeniast pärit meeste auto.
Rumeeniast pärit meeste auto. Foto: Põhja prefektuur

Kaks Rumeeniast pärit meest püüdsid hiljuti Viimsis eakalt naiselt raha välja petta. Tähelepanelik politseinik märkas eile Pärnu maanteel kahtlast autot, mis kuuluski tagaotsitavatele kelmidele, kellel nüüd vähemalt kolm aastat Eestisse asja ei ole.

Põhja prefektuur jagab sotsiaalmeedias lugu sellest, kuidas neljapäeva hommikul märkas terava silmaga politseinik, kel oli töölt vaba päev, Pärnu maanteel sõitnud tumerohelist Mercedes-Benzi, kus istus kaks meest, kes sarnanesid inimestega, keda kahtlustati varasemas pettuse katses.

Infole reageerinud politseinikud pidasid sõiduki kinni Saku kandis ja selgitasid välja, et tegemist oligi Rumeeniast pärit meestega, kes püüdsid hiljuti Viimsis eakalt naiselt raha välja petta. Mehed toimetati jaoskonda, kus neile tehti ettekirjutus Eestist lahkumiseks ja määrati kolmeks aastaks sissesõidukeeld. Mees, kes püüdis naiselt raha välja petta, sai ka rahalise karistuse 950 eurot.

Eakale prouale läks appi vapper naine Tiina, kes ajas kelmi minema. «Jõudsin teha autost pilti ja samal ajal võtsin kõne politseisse. Viis minutit hiljem oli ta tagasi ja tuli minult nõudma, et ma kustutaksin tema autost tehtud pildid ära. Oi, see pilk oli tappev! Ma arvasin, et nüüd panebki mulle tou ära,» rääkis Tiina Elu24-le.  

VIDEO JA FOTOD 〉 Ärev olukord Viimsi Grossi poe juures sundis kohalikku sekkuma: arvasin, et nüüd panebki mulle tou ära

Kaval plaan 

Põhja prefektuuri Ida-Harju jaoskonna menetlustalituse juht Inna Toater ütles, et mehed kasutasid eakalt naiselt raha välja petmiseks alatut võtet. «Nad lähenesid eakale naisele ja väitsid, et naine kriimustas oma sõidukiga nende oma. Seejärel hakkasid nad kahjude hüvitamiseks proualt 500 eurot nõudma. Õnneks sekkus olukorda juhtunut pealt näinud kodanik, kes andis agressiivsetest meestest politseile teada. Paraku lahkusid mehed sündmuskohalt enne politsei saabumist,» kirjeldas politseinik.

Põhja prefektuur tänab tähelepanelikku kodanikku, kes läks tol päeval teisele inimesele appi ja teavitas olukorrast kohe ka politseid. «Paraku näeme, et suviti on meie teedel, tänavatel ja parklates rohkem ringi liikumas halbade kavatsustega inimesi. Kui varem on petturid erinevatel ettekäänetel pakkunud inimestele kas kingitusena või ostmiseks köögitarvikuid, siis nüüd on nad oma n-ö taktikat muutnud ja püüavad inimesi hoopis avarii põhjustamises süüdi lavastada,» öeldakse Põhja prefektuuri sotsiaalmeediakontol. 

«Ka on murettekitav petturite agressiivne käitumine, kus peale kingituse või kauba üleandmist on hakatud inimestelt nõudma raha ja on isegi mindud inimeste kodudesse või sõidutatud neid pangakontorisse, et saada mingigi osa rahast.» Sellist asjade müüki või kingituse pakkumist politsei keelata ei saa, seda enam, kui inimene võtab vastu või ostab eseme vabatahtlikult.

Politsei soovitab kaupa osta kindlate ettevõtjate käest, sest kauba soetamine võõrastelt ei anna ostjale mingisugust kauba kvaliteedi garantiid. Samuti ei tasu võtta võõrastelt vastu kingitusi.

Politsei sekkub juhtudel, kui kelmid on agressiivsed ja inimene tunneb end häirituna või kui hakatakse pettuste kaudu inimestelt raha nõudma.

Kahtlastest inimestest ja sõidukitest tuleks politseid kohe teavitada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles