UUT HÄÄLETUST EI TULE «Naabrist parema» skandaal sai lõpu: olukord hääletustulemust ei mõjutanud (1)

Merilyn Närep
, päevatoimetaja
Copy
«Naabrist parema» finaalsaates selgus selle hooaja võitjapaar.
«Naabrist parema» finaalsaates selgus selle hooaja võitjapaar. Foto: Mihkel Maripuu

«Tele2 parandas vea ja helistajate arvetel kajastusid kõned õige tariifiga. Nüüdseks on teada, et tekkinud olukord hääletustulemust ei mõjutanud,» sõnas TV3 turundus- ja kommunikatsioonijuht Annely Adermann.

Mai viimasel päeval toimus TV3 ehitussaate «Naabrist parem» finaal, kus tasavägise hooaja järel kuulutati võitjateks Maakad. Võitjate rõõmu varjutas aga finaali otsesaate kulisside taga toimuv. Nimelt sai võtteplatsil alguse suur segadus, sest oli tekkinud kahtlus, et kolme paari hääletusnumbrid olid valesti seadistatud.

Vahetult enne võitjate välja kuulutamist oli põhjust arvata, et Sportlaste, Linnaste ja Sisuloojate poolt hääletamine maksis Tele2 ja Telia kliendile vastavalt 5, 10 ja 25 eurot. Põhjuseks oli see, et paaridele määratud telefoninumbrid kuulusid hoopis heategevussaatele «Inglite aeg».

Väidetavalt olid kõigi kolme – Sportlaste, Linnaste ja Sisuloojate – numbrid «Naabrist parema» finaaliks jäänud just kõneoperaatoril Telia ümber vahetamata ning 1,29 euro asemel läksid kasutusse heategevussaate «Inglite aeg» annetussummad 5, 10 ja 25 eurot.

Sisuloojad avastasid kõneoperaatori vea tänu pereliikmele, kes paari toetuseks 16 korda hääletas. Rohkem pereliige hääletada ei saanud, sest tema kõnelimiit sai täis – hääled olid maksma läinud 400 eurot.

«Naabrist parema» finaalsaade.
«Naabrist parema» finaalsaade. Foto: Mihkel Maripuu

TV3 tunnistas, et kahetsusväärselt tekkis hääletuse ajal kõnearveldussüsteemi viga, mis puudutas Tele2 mobiilinumbritelt helistajaid. «Tele2 võrgust helistajatele rakendus ekslikult kõrgem hääletustariif kui lubatud 1,29 eurot. Hääletuse vahe- ja lõpptulemusi see siiski ei mõjutanud. Palume omalt poolt vabandust aset leidnud eksituse pärast,» sõnas Telia meediasuhete juht Raigo Neudorf. Tele2 kinnitas, et klientide arvetel on hääletuse kõned õige tariifiga 1,29 eurot.

«Hääletustulemused näitavad, et võitjapaari edu oli ülekaalukas, kuid TV3 suhtub olukorda tõsiselt, mistõttu tellisime hääletusprotsessi kohta põhjaliku analüüsi,» märkis TV3 turundus- ja kommunikatsioonijuht Annely Adermann toona. 

Maakate võit

Esmaspäeval saabus sarja «Naabrist parem» kauaoodatud audit. «Telesarja «Naabrist parem» üheteistkümnenda hooaja võitjad on Maakad – seda kinnitas Telia läbi viidud audit. Maria ja Erkki saavad oma kätega ehitatud võidukodu maale viia ning selles elama asuda,» sõnas TV3 turundus- ja kommunikatsioonijuht Annely Adermann.

«31. mail toimus TV3 saate «Naabrist parem» finaalis hääletus, mille ajal tekkis kõnearveldussüsteemi viga, mis puudutas Tele2 mobiilinumbritelt helistajaid, kellele rakendus ekslikult kõrgem tariif kui lubatud 1,29 eurot. Tele2 parandas vea ja helistajate arvetel kajastusid kõned õige tariifiga. Nüüdseks on teada, et tekkinud olukord hääletustulemust ei mõjutanud,» selgitas Adermann veel kord.

«Naabrist parema» finaalsaates selgus selle hooaja võitjapaar.
«Naabrist parema» finaalsaates selgus selle hooaja võitjapaar. Foto: Mihkel Maripuu
Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles