FOTOD JA VIDEOD ⟩ «Kenad mälestused.» Telemees Olaf Suuderi teine suur kirg elus oli ralli

Getter Trumsi
, tegevtoimetaja
Copy
Olaf Suuder – Villu Mättik. Kuupäev teadmata
Olaf Suuder – Villu Mättik. Kuupäev teadmata Foto: Ove Maidla

«Aitäh Sulle nende paljude kilomeetrite eest ralliradadel!» kirjutas Paide Rally järelehüüdes ootamatult meie seast lahkunud Olaf Suuderile. Paljudele oli Suuder tuntud just «Reporteri» saatejuhina, kuid ta mängis suurt rolli ka Eesti rallimaailmas. 

«Kurvad uudised Olafist on mõjunud šokina kogu Paide Rally meeskonnale. Aitäh Sulle, Olaf! Aitäh Sulle nende paljude kilomeetrite eest ralliradadel, aitäh Sulle panuse eest Eesti rallikultuuri! Aitäh Sulle möödunud aastal antud meenutuste eest!» kirjutas Paide Rally ühismeedias.

Alles aasta tagasi oli Paide Rally jaganud ajaloolist videoklippi Suuderi esimesest kiirest rallist. Nimelt sõitis Suuder 2002. aastal Paide rallil kaardilugejana oma esimese kiire ralli.

Olaf Suuder Mulgi rallil 2007. aastal
Olaf Suuder Mulgi rallil 2007. aastal Foto: Elmo Riig

«20 aastat tagasi sõitis Kanal 2 uudisteankur Olaf Suuder oma esimese kiire ralli koos Marko Virkojaga ja seda muidugi Paides!» kirjutati 2022. aastal Paide Rally ühismeediakontol. Erilise päeva puhul oli kokku pandud videoklipp vanade ning ka uuemate kaadritega. 

«Marko oskab väga hästi autoga sõita ja mina natuke kaarti ka võib-olla lugeda,» kostis Suuder pärast oma esimest kiiret rallit.

«Kenad mälestused,» meenutas Suuder oma esimest kiiret rallit 2022. aasta augustis. «Paide ralliga on selline suhe, et seal sain esimese kiire sõidu kogemuse,» rääkis ta videos. «See, et tulla Žiguliga FIA sanktsioneeritud rallil absoluutarvestuses üheksandale kohale, on juba asi, mida mäletada.» 

Mulgi ralli 2009, Mõõnaste-Sultsi katse. Autos Priit Saluri ja Olaf Suuder
Mulgi ralli 2009, Mõõnaste-Sultsi katse. Autos Priit Saluri ja Olaf Suuder Foto: Elmo Riig

Suuderi viimane avalik postitus oma Facebooki seinal on juhtumisi just rallist. «Ralli ERC sari on sellest aastast tehtud hästi jälgitavaks ja ületab paljuski WRCd, sest seal on rohkem automarke, rehvitootjaid, konkurentsi, vaatemängu ja Eesti sõitjaid,» kiitis Suuder ühismeedias, «pinge kestab lõpuni ja ei ole ka pühapäevast punktikatse-eelset veeretamist.»

Suuderi Facebooki lehe kaanefoto on samuti hetk rallist. Postitus on kaanefotoks tehtud seitse aastat tagasi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles