«Mitu autot sõitis mööda ja keegi seisma ei jäänud.» Politseipatrull jõudis abivajajani juhuslikult

Aleksandra Jürman
, Elu24 Reporter
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Eduard Laur

Nädalavahetusel leidsid politseinikud juhuslikult Uuemõisas metsatee ääres istuva vanema mehe, kes oli enda sõnul ära eksinud. «Küllap arvati, et tegemist on eluheidikuga, kes lihtsalt jalga puhkab,» ütleb politseinik, kes hädasolijale appi tõttas.

Läänemaa, Saaremaa ja Hiiumaa veebipolitseinik Elina Laas jagas Facebookis nädalavahetusel juhtunud olukorda, et parandada inimeste teadlikkust abivajajate märkamisest ja aitamisest.

«Nädalavahetusel oli olukord, kus Uuemõisas Espre teel istus tee peal maas üks vanem mees. Meesterahvaga vesteldes selgus, et läks metsa jalutama, ei teadnud enam, kuhu poole jääb Haapsalu, ja mainis, et oli tasakaalu kaotanud, kukkunud ja iseseisvalt oli raske püsti saada, vigastatud ei olnud. Linnapiir oli mitme kilomeetri kaugusel,» kirjeldab politseinik olukorda.

«Ta ütles, et mitu autot sõitis mööda ja keegi seisma ei jäänud. Küllap arvati, et tegemist on eluheidikuga, kes lihtsalt jalga puhkab, kuid tema pole juba mitukümmend aastat alkoholi tarvitanud,» nendib ta. «Meesterahva õnneks sattusime nii mina kui ka piirkonnapolitseinik Sigrid samal ajal sinna paika ja kutsusime kohale politseipatrulli, kes aitas mehe ilusti koju.»

Politsei palub kõigil, kes märkavad abivajajat, anda temast teada, helistades numbril 112.

«Paljud meist on avalikus kohas kokku puutunud abi vajava inimesega, aga tihti ei tule me selle peale, et saame teda kõige esimesena aidata,» ütleb Laas.

«On vähetõenäoline, et politseipatrull või kiirabirühm bussipeatuses kössitava isikuni jõuab, kui keegi hädasolijast teada ei anna. Sestap on oluline märgata teisi enda kõrval. Ära unusta selliseid inimesi ka argimurede keskel, sest ükskord võid sinagi teiste tähelepanu ja hoolt vajada,» kirjutab veebipolitseinik.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles