Debüütalbumi avaldanud Lil Till: see on see, mida kõik teised Eestis proovivad ja tahaksid teha

Aleksandra Jürman
, Elu24 Reporter
Copy
Räppar Lil Till avaldas debüütalbumi «Raha üle kõige».
Räppar Lil Till avaldas debüütalbumi «Raha üle kõige». Foto: Pressifoto

Genka on enda hõlma alla võtnud noore Eesti räppari Lil Tilli, kes avaldas täna skandaalse debüütalbumi «Raha üle kõige», kus teevad kaasa nublu, Marps, Väike PD ja boipepperoni. Vaata videot ja kuula albumit!

17-aastane Lil Till avaldas lõpuks enda kauaoodatud esimese albumi. Genka juhitud Legendaarne Records lasi nädal tagasi välja räppari loo «Kalla natuke!», millele tegid muusikavideo vennad Eskobros. Juba siis sai laul palju vastukaja. On neid, kes ei poolda seda, et alaealine tabuteemadest muusikat kirjutab. Kuid on ka neid, kes usuvad, et noor räppar on enda ajast ees.

Räppar ise usub, et saavutab kõik, mida soovib. «See album on see, mida kõik teised Eestis proovivad ja tahaksid teha, aga nad proovivad liiga kõvasti,» lausub Lil Till.

«Kõik mu unistused on alati täide läinud. Näiteks kunagi tundus nublu väga kauge ja unistasin temaga koos loost, aga nüüd on see albumil. Ja ma ei pabista ka, kui mõned minu unistused pole veel juhtunud, sest aeg ei ole päris. See tähendab, et kui ma juba olen unistanud, siis kuskil tulevikus on need asjad täide läinud. Nüüd mul on lihtsalt vaja sinna jõuda.»

«See on stiilipuhas modernne räppmuusika. Olen alati rääkinud, et hea räppmuusika baseerub paljuski elukogemusel. Ja vaatamata Tilli noorusele on tal elukogemust rohkem kui paljudel eakaaslastel,» kommenteerib Genka Legendaarse kõige värskemat väljalaset. «Tal on hea tunnetus, et kuidas sellise muusika tegemine käib. See on suht oluline nüanss, sest paljudel teistel artistidel see puudub. Lisaks on ta sündinud artist.»

«Ma ei tee loomingut mingisuguse kindla eesmärgiga. Ma teen seda, mis mulle meeldib, ja laulan sellest, mida ma parasjagu mõtlen ja tunnen,» seletab Lil Till. «Iga kuulaja võib seda tõlgendada nii, kuidas ta ise heaks arvab. Kui talle ei meeldi, siis tal on kehv maitse. Ja kui ta aru ei saa, siis ta saab valesti aru sellest, millest ta aru saama peab.»

Lil Tilli debüütalbum «Raha üle kõige» valmis möödunud aastal. Kokku on sellel 11 lugu, mille produtsendid on Jordan Nassar ja boipepperoni. Albumilt on varem ilmunud singlid «Romants» ja «Ämblikmees».

Lil Till astub järgmisel reedel, 16. juunil üles Tallinnas toimuva Flex Festi ametlikul järelpeol.

Kuula uut albumit SIIT!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles