NÄDALAPROGNOOS Nädal käivitab palju kirgi, aga ka soovi naudingute järele

Margit Korbe
, astroloog
Copy
Foto: Shutterstock

Sellised on kollektiivsed planetaarsed mõjud, mis saadavad meid kuupäevadel 5. kuni 11. juuni 2023. Loe lähemalt, mida nädal toob.

Nädala esimesed päevad mööduvad veel täiskuuga kulmineerunud energias ning energiatase on seetõttu üsna kõrge. Paljud küsimused ja teemad lahenevad või jõuavad mingisuguse uue arusaamise tasandini.

Nädala peategelaseks on seekord aga Veenus, mis jõudis esmaspäeval kell 16.47 Lõvisse ning jääb sellesse tähemärki pikendatud ajaks kuni 9. oktoobrini, sattudes sel nädalal ka karmalisele teeristile kuusõlmedega. 

Mis toimub meie suhetes, väärtustes ja südames – kas elame kooskõlas sügavama sisemise harmooniaga? Need teemad hakkavad nüüd avanema ning juhatavad sisse teekonna, mida läbime kogu suve.

Planeediseisud nädalapäevadel

Esmaspäeval jõuab Veenus opositsiooni Pluutoga ning see tähistab aega, mil tärkavad sügavamad kired, ihad ja soovid, mis nõuavad tähelepanu. See võib ka tähendada, et pealiskaudsed väärtused hakkavad mõju kaotama või muutuvad tuntavalt ebapiisavaks. Otsitakse midagi sellist, mis tõesti sügavalt puudutab ja elama paneb. Paljud võivad korraga teadvustada, et kirg on nende elus kaduma läinud ning nad tahavad seda tagasi. Teised jälle kogevadki, kuidas pinna all hakkab midagi väga intensiivset tuksuma. 

Seis võib tuua esile mitmesuguseid intensiivseid tundeid: armastust, vihkamist, armukadedust, meeletut armumist ja obsessiivsust. Nüüd soovitakse ka elu materiaalsel tasandil enamat kogeda ja mõnikord tekib suur soov omada midagi sellist, mis on käeulatusest väljas. Pimedalt tegutsedes võib see viia inimesed pettuste ja manipulatsioonideni, et saada endale seda, mis pole neile määratud.

Aspekt toimub Lõvi-Veevalaja impulsiivses 0 kraadis, seega kõige enam mõjutab see neid, kellel on isiklikke planeete Lõvi, Veevalaja, Skorpioni või Sõnni 0 kraadi läheduses. Nende suhted võivad kujuneda melodramaatiliseks.

Kolmapäeval läheb täpseks Veenuse kvadraat Kuu Põhjasõlmega, samal ajal Päike on sekstiilis Lilithiga. Veenus jõuab karmalisele teeristile kuusõlmedega, mis äratab ühe olulise armastuse, suhete, naudingute, raha või väärtustega seotud korduva mustri, mis on meid varem ikka ja jälle minevikku tagasi viinud. Siin on nüüd koht, kus valida, kuidas käituda.

Siht on suurem rahu, küllus ja stabiilsus, kuid komistuskohaks on liigne draama, enese kaotamine teisesse, intensiivsete emotsioonide külge klammerdumine ja isegi alateadlik pingete otsimine ja üles kruvimine. Paistab, et tekib suur vajadus armastuse, heakskiidu ja tähelepanu järele, kuid küsimus on selles, millist teed pidi me seda üritame leida.

Samas võimaldab see aeg mõned oma metsikumad ja tooremad küljed omaks võtta ja endasse integreerida. Side looduse väe ja elujõuga on sel ajal väga tugev. 

Reede õhtupoolikul hakkame kogema Merkuuri sekstiilis Neptuuniga, mis läheb täpseks keskööl. See seis peenendab meie tajusid ja mõtlemisvõimet, nii et suudame lugeda paremini ridade vahelt ning kuulda väljaütlemata sõnu ja mõtteid. Meeleolu võib olla kergelt unistav või soovitakse keskenduda kaunitele kunstidele, hinge- ja tundeelule ning lähtuda rohkem intuitsioonist kui ratsionaalsest mõistusest. Unenäod võivad olla täis sümboleid ja kaunid.

Suhtlemine inimeste vahel on empaatilisem ja pehmem. 

Laupäeval viibib Päike sekstiilis Chironiga, võimaldades ühe oma hingeosa või ka isiksusega seotud aspekti tervendamist. Kuid see tervendamine saab alata ainult oma haava tunnistamisest ja kogemisest – esialgsele tundlikkusele järgneb valulise koha leevenemine. Üldiselt aitab see seis iseennast sügavamini ja rohkem aktsepteerida. Üks pingekoht meis saab viimaks lõõgastuda. 

Pühapäeval on Merkuur trigoonis Pluutoga ja Veenus kvadraadis Jupiteriga. See on sügavate vestluste päev, mis sobib hästi igasuguseks teraapiaks, aga ka lähedastega suhtlemiseks tähtsatel teemadel. Teiste suhtes ollakse psühholoogiliselt läbinägelikum ning raske on üldse mingit infot kellegi eest varjata. Seis aitab suhelda teemadel, millest muidu on keeruline rääkida.

Ent see energia sobib hästi ka mõne intellektuaalse probleemi lahendamiseks. Kuna Merkuur ja Pluuto asuvad aspekti täpsel hetkel mõlemad tähemärgi kriitilises lõpukraadis, võib siin tulla üles mingi oluline lõpetamata protsess, küsimus või teema, millele nüüd leitakse ootamatult hoopis teistmoodi lahendus. Võimalik, et viimasel hetkel toimub selles küsimuses otsustav pööre, mis keerab senise teekäigu pea peale, ent ometi on just see samm vajalik. 

Õhtupoole läheb täpseks Veenuse kvadraat Jupiteriga, mis paneb inimesi kergesti naudingutega liialdama. Võibolla toimub mingisugune pingelangus, mille käigus kaotatakse piirid ja minnakse hea asjaga üle piiri – olgu selleks söök, jook või muudlaadi naudingud. Kuid see seis aitab tõepoolest ka elust rõõmu tunda ja endale lõõgastust lubada. 

Taevaseise avab Margit Korbe
Taevaseise avab Margit Korbe Foto: Erakogu

Kuu on tühikäigul

Kolmapäeval 07.39–11.42

Reedel 07.23 – 13.14

Nendel aegadel tasub vältida olulisi algatusi ja otsuseid, kui just eesmärk pole midagi tühistada.

Siit saad teada lähemalt Kuu tühikäigu kohta!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles