Sõja käivitanud Putin kulutab isiklikule turvalisusele aina suuremaid summasid (1)

Inna-Katrin Hein
Copy
Venemaa president Vladimir Putin 1. juunil 2023 Kremlis rahvusvahelisel lastekaitseäeval videokohtumisel vanematega, kellele ta andis laste hea kasvatamise eest medalid
Venemaa president Vladimir Putin 1. juunil 2023 Kremlis rahvusvahelisel lastekaitseäeval videokohtumisel vanematega, kellele ta andis laste hea kasvatamise eest medalid Foto: Gavriil Grigorov / Sputnik Moscow Russia / Scanpix

Venemaa kulutused president Vladimir Putini julgeolekule on sel aastal hüppeliselt kasvanud, kuna Kreml võtab kasutusele rangemad meetmed, et tagada Venemaa liidri turvalisus Ukraina sõja tõttu, mille Putin rohkem kui aasta tagasi käivitas. 

Venemaa rahandusministeeriumi esitatud andmed näitavad, et tänavu jaanuarist maini jõudsid Venemaa kulutused Putini ja tema töötajate turvalisusele 15 miljardi rublani (165 miljonit eurot), mis moodustab 77 protsenti iga-aastasest eelarveeraldisest ja on 15 protsendi võrra rohkem, võrreldes eelmise aasta sama perioodiga, teatab Newsweek viitega Moscow Timesile. Vene veebiväljaanne leidis, et see summa on suurem kui valitsuse kulutused Venemaa sõjaväele ja piirikaitsele.

Kulutused Venemaa liidri julgeolekule on tõusuteel, kuna droonirünnakud Venemaa territooriumil suurenevad keset Vene armee täiemahulist invasiooni, mis algas Putini käsul 24. veebruaril 2022. aastal.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles