TÄNA ON LASTEPÄEV Vaata, milliseid mõtteid jagatakse ühismeedias lastekaitsepäeva puhul (1)

Elu24
Copy
Lapsed. Foto on illustreeriv.
Lapsed. Foto on illustreeriv. Foto: Dmitri Kotjuh

1. juuni on lastekaitsepäev ning sel puhul toimub üle Eesti palju erinevaid sündmusi. Samuti jagatakse lastepäeval ühismeedias mõtteid ja soove. «Kõige väärtuslikum kink on koos veedetud aeg,» jääb mõtteavaldustest kõlama.  

Riigikogu liige Jüri Ratas jagab Facebookis vahvaid fotosid oma lastest. «Täna tähistame ühiselt lastekaitsepäeva, millega juhime tähelepanu laste heaolule ning lastekaitse tähtsusele. Lastekaitsepäev on oluline meeldetuletus, et kõiki lapsi tuleb hoida kogu aeg ja iga päev. Ilusat ja hoolivat lastekaitsepäeva!» kirjutab Ratas.

Riigikogu liige Õnne Pillak ütleb, et ta on oma lastele lubanud, et on neile alati olemas. «Kikimikisid oodates lubasin neile, et mina olen alati nende jaoks olemas, ja palusin, et nemad oleksid minuga mõistvad. Oleme nii loonud oma mulli, kus on tõeliselt hea. Nii on meil alati üksteise jaoks aega. Usaldame üksteist, hoiame, räägime. Läheme kasvõi maailma äärele. Peamine, et koos,» kirjutab ta. «Võta lapse jaoks aega! Head lastekaitsepäeva!»

Tütarlaste vabatahtlik organisatsioon Kodutütred soovitab oma Facebooki lehel tegevusi, mida võiksid vanemad koos lastega täna teha. «Anname oma lastele teada, et oleme nende jaoks 100 protsenti olemas. Küsige neilt, mida nad tahaksid sellel päeval koos teha või kuhu koos minna, ning täitke võimalusel need koosolemise ja -tegemise soovid. Kui lapsed on juba suured ja asuvad eemal, siis võiks nendega võtta ühendust ja lihtsalt head lastepäeva soovida,» kirjutavad Kodutütred ning loetlevad võimalikke ühiseid tegevusi:

  • koos valmistada hommiku-, lõuna-, õhtusöök või küpsetada kondiitritooteid vms;
  • koos pesta hommikul ja õhtul hambaid;
  • koos olla looduses, teha sporti, matkata, jalutada, toimetada aias jne;
  • koos minna kultuurisündmusele, muuseumisse, teatrisse, kinno jne;
  • koos avastada uusi maitseid nii kodus kui ka toitlustusasutusi külastades;
  • koos teha käelisi tegevusi, joonistada, voltida, nikerdada jne;
  • koos külastada sõpru, sugulasi jne;
  • koos tutvuda uute linnade ja kultuuridega;
  • koos mõtiskleda elust, kultuurist, (riigi) ajaloost, perekonna päritolust, juurtest jne;
  • koos sõlmida lahti suhtepuntraid ja unistada paremast tulevikust.

Forus Takso jagab lastepäeva puhul toredat luuletust: 

Laps on meie kalleim vara,

armasta ja hoia teda.

Kallista ja pai tal tee,

räägi hellalt asjadest,

mis tal raske mõista veel!

«Ilusat ja mänguderohket lastekaitsepäeva, kallid lapsed!»

Saaremaa Toetava Hariduse Keskus jagab videot, mille sõnumiks on: «Teeme lapsele pai – kinkides talle oma aega!» Nimelt on kõige väärtuslikum kink just koos veedetud aeg.

Doula ja imetamisnõustaja Liisa juhib tähelepanu sellele, et enda vaimse tervise eest hoolt kandmine on üks olulisemaid asju, mida saame enda laste kaitseks ära teha. «Ei. Sa ei ole halb ema, kui tunned, et vajad abi. Ja sa ei ole nõrk, kui seda abi otsid. Vastupidi. Sa oled ilmatult tugev. Otsides abi, ja seda mitte edasi või tagasi lükates, demonstreerid sa armastust. Iseenda vastu. Oma lapse vastu.»

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles