Kuhu kadusid Ukrainast palju ülistatud Türgi Bayraktari droonid? (1)

Inna-Katrin Hein
Copy
Ukraina õhujõudude Bayraktar TB2 droon 4. mail 2023 Kiievi kohal. Ukraina armee teatel hävitas troon venelaste poolt linnale lastud raketi
Ukraina õhujõudude Bayraktar TB2 droon 4. mail 2023 Kiievi kohal. Ukraina armee teatel hävitas troon venelaste poolt linnale lastud raketi Foto: Sergei Supinsky / AFP/Scanpix

Venemaa agressioonisõja alguses ülistati Türgi droone kui Ukraina päästjaid. Netti jõudsid videod, kuidas ukrainlased nende droonidega Vene armee tanke, soomukeid ja muud hävitavad, ning Bayraktar TB2st saadi isegi inspiratsiooni lauluks, mis levis veebis ja sai populaarseks.

Veidi enam kui aasta hiljem on kunagised superdroonid peaaegu täielikult pildilt kadunud, üksikuid kasutatakse peamiselt luureülesannete ja pealinna Kiievi kaitse jaoks. Arvatakse, et Vene vägedel õnnestus kõik Türgist pärit tapjadroonid alla tulistada, kuid ekspertide sõnul ei vasta see tõele.

USA mereväe analüütik Samuel Bendett, kes on analüüside keskuse mehitamata ja robotite sõjaliste süsteemide ekspert, rääkis Insiderile, miks see nii on.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles