SUUR ÜLEVAADE Tasuta simman või 75 eurot pileti eest ehk Kus tähistada jaanipäeva?

Copy
Pildil jaanipäeva tähistamine Carl Robert Jakobsoni talumuuseumis.
Pildil jaanipäeva tähistamine Carl Robert Jakobsoni talumuuseumis. Foto: Urmas Luik

Kauaoodatud jaanipäev on peagi käes ning mitmes Eesti paigus korraldatakse suursuguseid üritusi ja kontserte, kust saavad osa võtta kõik. Vaata üle, kui palju tuleb kukrut kergitada, et jaaniõhtul kodust välja minna!

PÜHAJÄRVE JAANITULI

Sel aastal astuvad 22. ja 23. juunil Pühajärve jaanitule lavadele parimad kodumaised artistid ning välismaa tantsumuusika tipud Showtek ja Sub Focus. Välisartistide nimekirja täiendavad Brooks (NED), Macky Gee (UK), Sam Collins (GER) ja Kanine (UK).

22.06.2022, Otepää. Pühajärve Jaanituli 2022
22.06.2022, Otepää. Pühajärve Jaanituli 2022 Foto: Konstantin Sednev / Postimees Grupp

Kahepäevase festivali jooksul kütab Pühajärve pargi kuumaks ka Eesti muusikaparemik. Suve esimese ülesastumise teeb nublu. Pealaval on võimsa show'ga tagasi räpipunt 5MIINUST ning kohal on ka Pühajärve jaanitule püsiesinejad Terminaator ja Smilers. Kahel päeval astuvad lavale veel Karl-Erik Taukar, Shanon, Púr Múdd, Liis Lemsalu ja Merilin Mälk. Lisaks on oodata üllatusi, sest festivaliprogramm ei ole lõplik.

Tänavusel festivalil toimuvad olulised uuendused festivali produktsioonis, VIP-alal, rannas ja rannalaval. Saab osaleda traditsioonilistes lõbusates jaanipäevamängudes ja sooritada benji-hüppeid Pühajärve kohal. Mõne sammu kaugusel kontserdipaigast Pühajärve kaldal asub telklaager, mis on avatud kõikidele festivalikülastajatele.

Jaanitule kahe päeva pilet maksab 56 eurot ja 60 senti, kuid koos telkimisega on hind hoopiski krõbedam: sel juhul tuleb välja käia 75 eurot ja 60 senti.

Valgeranna jaanituli.
Valgeranna jaanituli. Foto: Jüri Looring

VALGERANNA JAANITULI

Pärnumaa suurim jaanipidu toimub 23. juunil Audrus Valgerannas, kus lavale astuvad 2 Quick Start, Anne Veski, Smilers, Shanon ja Kurjad Plaanid.

Arlet Palmiste viib läbi tervele perele mõeldud mänge, kus rebitakse sanga ja tõmmatakse köit. Mahlased auhinnad on nii pisematele kui ka vanematele!

Pileti hind on 17 eurot.

KEILA JAANITULI

23. juunil toimub Keila Terviseradade platsil Keila jaanituli, kus esinevad 2 Quick Start, Karl-Erik Taukar, Synne Valtri, AG, Starboy Bob ja ansambel Laine ning DJ Whiteland. Õhtut juhib legendaarne Peeter Võsa ja külastajaid ootavad eri atraktsioonid, avatud baarid ja toitlustuskohad, jaanilõke ja muidugi ka jaanimängud ning võistlused nii lastele kui ka täiskasvanutele.

Pileti eest tuleb välja käia 23 eurot ja 20 senti

VIIMSI JAANITULI

Jaanipäev Viimsi vabaõhumuuseumis.
Jaanipäev Viimsi vabaõhumuuseumis. Foto: Liis Treimann

23. juunil toimub Viimsi vabaõhumuuseumis suur jaanituli, kus esinevad Puuluup ja Tanel Padar. Mängitakse põnevaid jaanimänge, süüdatakse kaunis jaanituli ning tegevusi jätkub kogu perele. Saab süüa, saab juua, saab mõnusalt koos olla ja nautida imelise merevaatega Viimsi vabaõhumuuseumi atmosfääri. Lapsi lõbustavad Viimsi vabaõhumuuseumi lambad ja talled ning Tamme ratsutalu miniloomaaed: kitsed, ponid ja hobune. Loomi saab toita, nendega suhelda ja hobustega muidugi ratsutada. Õhtut juhib Erkki Sarapuu.

Viimsi jaanitule täispilet maksab 26 eurot ja 20 senti

KALURIKÜLA JAANIPÄEV

23. juunil peetakse Kalurikülas jaanipäevapidu, kus jagub tegevust kõigile. Sel aastal tõstab jaaniliste tuju ansambel Kukerpillid. Avatud on toidutänav ja paadilaenutus ning sõita saab jõelaeval, SUP-laudade ja vesiratastega.

Pileti saab kätte kõigest 13 euroga

Alkoholivaba jaanipidu Liipa talus.
Alkoholivaba jaanipidu Liipa talus. Foto: Eiko Lainjärv

LIIPA TALU ALKOHOLIVABA JAANITULI

Juba viiendat korda toimub 24. juunil Liipa Talus alkoholivaba jaanituli, mille eesmärk on propageerida tervislikku elustiili, et inimesed saaksid koos pere ja sõpradega veeta meeldejäävad jaanid. Sündmus on mõeldud kõikidele Jõelähtme valla elanikele ja ka sõpradele väljastpoolt. Lisaks meeleolukale programmile pealaval saavad eraldi tegevusi nautida pere pisemad liikmed. Peaesinejad on Marko Matvere ja VLÜ

Täispileti hind on 11 eurot ja 20 senti

JÄNEDA JAANIPIDU

Virumaa vingeim jaanipidu toimub 24. juunil Musta Täku tallis Jänedal! Laval on armastatud kodumaised artistid Shanon, Anne Veski, Hellad Velled, AG ning Kurjad Plaanid ja DJ Enno Lohu.

Täispileti hinnaks on 17 eurot. 

RAE VALLA JAANITULI

22. juunil toimub Rae vallas Lagedi alevikus suurejooneline jaanipäevaüritus, mis toob kokku tuhandeid külastajaid üle kogu kodumaa.

Sellel aastal esitleb Ott Lepland koos ansambliga Meie Mees publikule legendaarset laulu «Lambarock». Lisaks astuvad üles armastatud artistid 2 Quick Start, Anne Veski, Shanon, Ott Lepland Band, Meie Mees ja Berit Hallik, luues unustamatult meeleoluka atmosfääri. Külalisi oodatakse alates kella 17.

Üritus on kõigile tasuta!

VÄRSKA JAANIPIDU

Setomaa vingeim jaanipidu toimub 23. juunil Värska sanatooriumi rannas. Laval esineb rahvatantsurühm Poloda Piigad ja samuti toimub Setomaa valla kaunimate kodude tunnustamine. Tantsuks mängib muusikat ansambel TANTS'N'TRALL. Külalisi oodatakse alates kella 20.

Üritus on kõigile tasuta!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles