Raadio 2 läheb sügisele vastu uue peatoimetaja Margus Kamlati juhtimisel

Aleksandra Jürman
, Elu24 Reporter
Copy
Kristo Rajasaare ja Margus Kamlat.
Kristo Rajasaare ja Margus Kamlat. Foto: Kairit Leibold / ERR

​30 aastat Eesti raadiomaastikul tegutsenud Raadio 2 võtab ette uuenduskuuri. Programmi hakkab peatoimetajana vedama senine vastutav toimetaja-saatejuht Margus Kamlat, kes on ka Elu24 endine reporter!

Raadio 2 on Eesti kõige olulisem platvorm noorte ja andekate artistide arenguks ning kuulajate muusikalise silmaringi laiendaja. Tänavu 30. sünnipäeva tähistanud raadiojaam seab uue peatoimetaja Margus Kamlati käe all eesmärgiks veelgi enam kõnetada noort auditooriumi ja pakkuda mitmekülgset platvormi Eesti muusikale.

«Võrreldes Raadio 2 algusaegadega on raadio ja muusika kuulamise harjumused läbinud kiire arengu. Peame oluliseks, et Raadio 2 hoiaks sellel muutuval maastikul raadiotraditsioone elus ka noorte seas ja pakuks võimalikult laiapõhjalist muusika- ja sõnasaadete valikut,» märgib ERRi juhatuse liige Tiina Kaalep. «Oleme väga tänulikud Kristo Rajasaarele tehtu eest ja usaldame uue kümnendi juhtimise nüüd Margus Kamlati kätesse,» lisab ta.

Margus Kamlat on Raadio 2 koosseisu kuulunud alates 2018. aastast, kuid oma esimesed kaastööd tegi R2-le juba 2007. aastal. Koos Bert Järvetiga juhib ta praegu edukalt Raadio 2 hommikuprogrammi ja on aastate jooksul vedanud mitmeid erisaateid ja -projekte. Tema eestvedamisel käivitus ka Raadio 2 veebiraadiote keskkond R2 Extra.

«Raadio 2 suure fännina on kodujaama käekäik mulle väga oluline. Siit on tuule tiibadesse saanud paljud kodumaised artistid ja seda suunda peab Raadio 2 kindlasti ka hoidma. R2 jääb ka tulevikus oluliseks muusika eestkõnelejaks Eestis ja eesmärk on laiendada kuulajaskonda, et R2 kvaliteedifiltriga valikud jõuaksid võimalikult paljudeni,» tutvustab raadiojaama etteotsa astuv Margus Kamlat plaane.

Kümme aastat Raadio 2 juhtinud Kristo Rajasaare jääb Eesti Rahvusringhäälingu ja Raadio 2ga seotuks ka edaspidi. «Juhtida Eesti kõige olulisemat muusikajaama pea kümme aastat on olnud suur au ja rõõm. Tänan kogu südamest R2 toimetust, kellest paremaid kolleege on raske ette kujutada.»

Uus peatoimetaja võtab juhtimise üle sügisel. Raadio 2 uueneva programmi kohta jagatakse rohkem infot sügishooajal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles