KLÕPSUD ⟩ Kertu Jukkum jooksis Ruhnu saarel maratoni: teine pool oli nii raske, et...

Annaliisa Köss
, reporter-toimetaja
Copy
Kertu Jukkum.
Kertu Jukkum. Foto: Erakogu

Saatejuht, sisulooja ja spordifänn Kertu Jukkum rõõmustab ühismeedias, et on läbinud oma 15. maratoni ja seda ei kusagil mujal kui Ruhnu saarel.

«See oli üks lodjakojapidu, kui keegi rääkis maratonist Ruhnul. Ja mina mõtlesin, et joosta see saar läbi on ilmselt ideaalne viis saarega tutvumiseks,» jagab Kertu Jukkum Instagramis, kuidas ta sattus oma 15. maratoni jooksma Eesti väikesaarele.

«Milline paradiis ootas ees!» õhkab naine, kes lubas endale, et oluline on vaid nautida. «Esimene pool maratonist oli ideaalilähedane, kuigi rada mööda liivaranda, metsateid ja laasi oli üks raskemaid. Teine pool oli nii raske, et kahetsesin kibedalt, et üldse tulin. Teisi jooksjaid, kui nägin, siis vaid vilksamisi. See tähendas, et suurem osa jooksust kulges uhkes üksinduses,» kirjeldab ta Ruhnul kogetud ilu ja valu. «Viimase osa andsin jalgadele valu, et kannatus ometi lõpeks ja finiš ei lasknud end kaua oodata.»

Facebooki tehtud postituses lisab ta, et 42 kilomeetri läbimiseks tuli viis kilomeetrit pikale ja neli kilomeetrit laiale saarele kaks tiiru peale teha.

«Kui viimati Chicago maratonil oli osalejaid 42 000, Londonis 45 000 ja New Yorgis rekordilised 51 000, siis Ruhnus oli meid maratonidistantsil vaid 11,» võrdleb ta mastaape ja märgib, et oli finišisse jõudes esimene naine. «Palju naisi polnud ka, aga see selleks...»

«Jutud Ruhnu Püha Magdaleena kiriku uksel, väljateenitud saunamõnu ja saare stoiline rahu jäävad veel pikalt saatma,» rõõmustab ta 15. maratoni läbimise järel ja märgib, et on juba kirjas ka järgmisel. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles