INTERVJUU ⟩ Humorist Andrus Tamm: kõige positiivsem tegelane Punamütsikese muinasjutus on hunt

Triin Roos
, Elu24 reporter-toimetaja
Copy
Andrus Tamm
Andrus Tamm Foto: Erakogu

Raplamaal Purku külas asub Eesti Huumorimuuseum, kus uuritakse usinalt Eesti huumori ajalugu. Muuseumit juhib Andrus Tamm, kes satub aeg-ajalt ka ise lavalaudadele rahvast naerutama. «Üldiselt jagunevad inimesed naljadest arusaamise osas kolmeks,» ütleb Tamm. Mille üle siis eestlane kõige meelsamini naerab ning kuidas on nalja tegemine läbi aegade muutunud?

Purku külas Rapla lähedal vanas koolimajas asuv Eesti Huumorimuuseum loodi 2016. aastal. Muuseumis on fikseeritud umbes 3000 museaali, mille hulgas on karikatuurid, ajakirjad, raamatud, videokassetid, DVDd, heliplaadid, märgid, margid ja postkaardid, ning kogu aina täieneb.

«Me valmistame praegu koos karikaturist Priit Koppeliga ette Eesti huumori entsüklopeediat. Kas see tuleb raamatu kujul, on veel lahtine, sest see sõltub rahastustest. Üksnes raamat võib jääda lahjaks, kuna ei saa juurde panna liikuvat pilti. Pigem tuleb entsüklopeedia internetikataloogi kujul, et saaks video- ja helimaterjali ka juurde panna, mis annaks edasi emotsiooni,» räägib huumorimuuseumi üks asutajaliikmetest Andrus Tamm, kelle hingeasjaks on talletada eestlaste huumorit. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles